Frissen Fejérből

2022.03.28. 15:12

Negyedszázados jubileum: igazi sikertörténetet tudhat magáénak a Kyndryl Hungary Kft.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kyndryl Hungary Kft. Ügyfél Innovációs Központ 25 éves ünnepi alkalmára érkezett Székesfehérvárra, melynek keretében sor került az évfordulós emléktábla felavatására, amelyet Vargha Tamás országgyűlési képviselővel, valamint Zerényi Zoltánnal, a vállalat ügyvezető igazgatójával leplezett le a sajtó munkatársai előtt.

Kecskés Zoltán

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Az elmúlt tizenkét év igazi sikertörténet volt a magyarországi üzleti szolgáltatószektor számára, amely mára nemzetközi összehasonlításban is egyre fontosabb szerepet játszik – hangsúlyozta Szijjártó Péter ünnepi beszédében. Mint mondta, az egyre összetettebb feladatokat ellátó szektornak óriási szerepe van a szakképzett diplomás fiatalok megtartásában.

 

A miniszter hangsúlyozta, hogy tavaly Magyarországon a válság ellenére tizenöt új szolgáltatóközpont-beruházás jött létre állami támogatással, ami 2300 új munkahelyet jelent, amire még soha nem volt példa. Örömét fejezte ki abban a tekintetben is, hogy a szektor már nem kizárólag budapesti központú, itt Fehérváron például 3600-an dolgoznak. Beszédében kiemelte azt is, hogy a Kyndryl Hungary Kft. a múlt év végéig 300 új munkahelyet hozott létre a fehérvári központ bővítését célzó, mintegy 3,5 milliárd forintos beruházással, amihez az állam egymilliárd forint támogatást nyújtott.

 

Zerényi Zoltán,  az amerikai cég hazai leányvállalatának ügyvezető igazgatója elsőként köszöntette az egybegyűlteket és azokat a munkavállalókat, akik már a kezdetek óta a cégnél vannak.

 

– 1997-ben még ugyanezen a területen nem ennyi épület állt, hanem egy konténerépület, amiben 20 lelkes munkatárs dolgozott, köztük öten még mindig a cég alkalmazásában állnak. Innen indult a sikertörténet – emelte ki. Mint mondta, 25 év elteltével megállapítható, hogy az út, amin elindultak, egy jó útirány volt, hiszen ezalatt az időszak alatt a cég Magyarország és a régió meghatározó IT központjává nőtte ki magát. Megemlékezett a 2021. november 4-i dátumról, amikor a vállalt Kyndryl néven folytatta az útját IT infrastruktúra-szolgáltatóként. Beszédében kiemelte, hogy a vállalat erőssége, hogy az innováció a DNS-ükben van és a digitalizáció ma már valójában nem egy választási lehetőség, hanem az előre vezető út, és ezekben a törekvésekben szeretnék segíteni az ipari szereplőket, legyen szó pénzügyi, logisztikai, szállítmányozási feladatokat ellátó cégekről.

 

Vargha Tamás országgyűlési képviselő felszólalásában szintén köszöntötte azt az öt munkatársat, 1997 óta jelen vannak a cég életében, illetve örömét fejezte ki abban a tekintetben is, hogy egy lépést tett előre a Kyndryl és Székesfehérvár is annak a beruházásnak a köszönhetően, amely 300 új munkahely létrehozását eredményezte.

 

Az ünnepi események zárásaként Szijjártó Péter a cég faültetési programjához kapcsolódva fát ültetett el Varga Tamással és Zerényi Zoltánnal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában