Frissen Fejérből

2022.02.02. 15:57

Megszületett a megállapodás - Emelik a béreket a Densonál

Tavaly decemberben indultak tárgyalások, szerdán megállapodás született a gyártóvállalat székesfehérvári munkavállalóinak bérfejlesztéséről.

Baráth Eszter

Műszakváltás a Densonál

Fotó: Nagy Norbert ( FMH-archív)

A LIGA – Ifjúsági Munkás Érdekvédelmi Szervezet és a DENSO Gyártó Magyarország Kft. a szerdai nap során kötött bérmegállapodást a 2022-es pénzügyi évre vonatkozóan. A szakszervezet tájékoztatása szerint az április 1-től életbelépő béremelésekkel és a január 1-től végrehajtott cafetéria keret emelésével a munkáltató átlagosan 11,1 százalékos bérfejlesztést hajt végre az idei évben. A megállapodás több területet is érint, az operátori kezdőbér például bruttó 275 ezer forintra emelkedik.

A vállalat alelnöki pozícióját betöltő Szincsák Attila kérdésünkre elmondta, a megállapodás minden székesfehérvári munkavállalót, azaz 4500 főt érint, valamint természetesen az idén tervezett minimális létszámbővítés keretében belépők is ennek megfelelően kapják majd bérüket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában