Frissen Fejérből

2022.02.08. 13:27

Februárban elkészül a nyomvonaljavaslat a V0 hiányzó szakaszára

Februárban elkészül az a javaslat, amely alapján dönteni lehet a V0 vasútvonal Kecskemét és Székesfehérvár közötti nyomvonaláról - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Budapesten az innovációs és technológiai miniszter.

MTI

Simicskó István KDNP-s országgyűlési képviselő, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója

Forrás: Illyés Tibor / MTI

Palkovics László közölte, hogy gazdasági és környezeti szempontokat egyaránt figyelembe vesznek a vonalszakasz kijelölésekor. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy vasúti fejlesztések nélkül a klímacélok sem teljesülhetnek, hiszen ez a leginkább környezetbarát közlekedés. Újbuda országgyűlési képviselője és képviselőjelöltje szerint a V0-projekt a helyiek érdeke is, mivel ezen a városrészen jelentős vasúti teherforgalom halad át. Simicskó István a sajtótájékoztatón azt kérte a kormánytól, hogy az itt élők számára legkedvezőbb megoldást valósítsa meg a vasúti fejlesztésekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában