Frissen Fejérből

2022.01.17. 09:58

Minden önkormányzat működési többlettámogatást kap - Fehérvár esetében ez 535 millió forintot jelent

Az ország valamennyi önkormányzatát érintő kérdésében döntött a kormány. Az erről szóló kormányrendelet pedig már meg is jelent a Magyar Közlönyben - írja közösségi oldalán Cser-Palkovics András.

feol.hu

20211001 Zene világnapja, Fricsay-díj átadás, Városháza, Székesfehérvár. A képen: Cser-Palkovics András polgármester. Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap

A kormány több ágazatban, minden önkormányzat számára biztosítja azt a működési többlettámogatást, ami a január 1-től bevezetett béremelések (minimálbér, garantált bérminimum, önkormányzatokat érintő ágazati béremelések több szektorban) fedezetéhez szükséges. Ez Székesfehérvár esetében 535 millió forintot jelent. Persze önkormányzatról önkormányzatra eltérő, hogy mekkora forrás szükséges a megemelt bérek fedezéséhez, a lényeg, hogy ezt mindegyik magyar település megkapja, méretétől, lakosságszámától, polgármesterének pártállásától függetlenül. Összességében ez a kormányzati intézkedés több tízmilliárd forintos kiegészítő működési forráshoz juttatja az önkormányzati szektort - számol be a polgármester. 

 

A kormány kiegészítő támogatást biztosított településüzemeltetésre is. Ez Székesfehérvárra vonatkozóan 28 millió forint kiegészítő támogatást jelent.

 

Cser-Palkovics András teljes bejegyzése itt olvasható:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában