Frissen Fejérből

2021.11.16. 08:48

Csaknem 12 milliárdból épít új raktárakat a Hankook Tire Rácalmáson

Több mint 32 millió euró (11,75 milliárd forint) értékű projekttel alapanyagok és kész gumiabroncsok tárolására szolgáló raktárak építését kezdte meg a Hankook Tire gumiabroncsgyártó vállalat a Fejér megyei Rácalmáson – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

MTI

Egyelőre április 7-ig tervezi a leállást a gumiabroncsgyár Fotó: DH

Fotó: DH-Archív

A dél-koreai cég közleménye szerint a beruházás várhatóan egy év múlva lesz kész. A belső raktárbázis a szolgáltatások javítása és a költségek optimalizálása miatt vált szükségessé és a vállalat arra számít, hogy a beruházás tovább javítja az alapanyag-ellátást, növeli annak biztonságát és gazdaságosabbá teszi a folyamatot. Mint írták, jelenleg a kész gumiabroncsok 88 százalékát a gyár helyszíni raktárában tárolják, a fennmaradó részt, valamint a bejövő nyersanyagok jelentős hányadát pedig külső raktárakban helyezik el. Az egyik új egység mintegy 13 ezer négyzetméteren nyersanyagok (vegyszerek, textil és acélhuzalok, korom és silica, tömbösített gumi alapanyagok) raktározására szolgál majd, míg a másik épület a maga 20 ezer négyzetméterével 1,5 millió gumiabroncsra bővíti a rácalmási üzem késztermék-tároló kapacitását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában