szponzorált tartalom

2021.10.07. 11:35

Mr Goxx a patkány, akinek végigkísérhetjük a befektető karrierjét

Mint sokan mások, Goxx úr is belekóstolt a kriptopénzekbe, remélve, hogy meggazdagszik. Két okból is figyelemre méltó: először is, pénzt keres, az egész életpályája során elért teljesítménye körülbelül 20%-kal nőtt – ezzel sok profi kereskedőt és alapot megelőzve.

Fotó: kriptomat.io/hu

Másodszor, Mr Goxx egy hörcsög.

Az üzleti gondolkodású rágcsálónak a szokásos ketrecéhez egy kereskedési iroda is tartozik. Minden nap, amikor belép az irodába, livestream indul a Twitch-en, és Twitter-fiókja tudatja a követőivel: Mr Goxx megkezdte a kereskedést.

A „szándékkerék” befuttatásával kiválasztja, hogy melyik kriptovalutával szeretne kereskedni, miközben a kerék végigpörög a különböző lehetőségeken. Az irodája emeletén két alagút van a közelben: az egyik a vételhez, a másik az eladáshoz.

Minden alkalommal, amikor átfut egy alagúton, az irodájába bekábelezett elektronika Mr Goxx kívánságainak megfelelően bonyolítja le a kereskedést.

A szőrös pénzember mögött két 30-as éveiben járó, németországi férfi áll.

„Úgy éreztük, hogy manapság minden egyre drágább, és a megtakarítások építése szuper nehezebb, ha magas bérleti díjakat kell fizetni” – mondták.

„Úgy tűnik, hogy a mi generációnkból a legtöbb ember nem lát más lehetőséget, mint hogy a megtakarításai nagy részét a kriptopiacra dobja, anélkül, hogy fogalma lenne, mi folyik ott.

”Viccelődtünk azon, hogy a hörcsögöm vajon képes lenne-e okosabb befektetési döntéseket hozni, mint mi emberek„.”

Mr Goxx neve önmagában is a kriptopiac potenciális katasztrófáira utal. Az Mt Gox nevű cég egykor a világ legnagyobb kriptotőzsdéje volt – amíg nem került veszélybe, és csődöt nem jelentett.

Goxx Capital

Az első hónap kemény volt. Mr Goxx június 12-én 326 euróval kezdett, Stellar (XLM) megrendeléssel. Egy hónappal és 95 megrendeléssel később a Goxx Capital 7,3%-os veszteségben volt.

Szeptember 27-én azonban a rettenthetetlen kereskedő pályafutásának teljesítménye 19,41%-os emelkedést mutat ami köszönhető az EOS árfolyam növekedésének.

Ez nem csak a főbb tőzsdék, például az FTSE 100 vagy a Dow Jones hozamát veri, hanem a befektetési isten Warren Buffet cégének, a Berkshire Hathawaynek a teljesítményét is – derül ki a Protos kriptohírportál számításaiból.

És még magán a kriptopiacon is a Goxx úr időnként kissé előrébb végzett, mint a Bitcoin, a legnagyobb deviza.

Hogy egyértelmű legyen, a Goxx Capital nem egy valódi befektetési cég – és Mr Goxx emberi partnerei minden egyes tweetnél hangsúlyozzák, hogy nem szabad befektetési tanácsadásnak tekinteni.

A Mr Goxx mögött álló duó azonban inkább névtelen marad.

A kriptovaluták „nagyon ellentmondásos témák” voltak, és „mint manapság szinte minden, az interneten megvitatott témánál, úgy érzem, hogy a viták elég gyorsan hevessé és civilizálatlanná válhatnak” – nyilatkozták.

És jobban szeretnék, ha Mr Goxx lenne az arca „könnyed mellékprojektjüknek”.

Mr Goxx tulajdonosa, egy oktató és prototípus-fejlesztő szakember azt mondja, hogy szereti felkelteni az emberek érdeklődését az új technológiák iránt, néha humorral.

A másik érintett ember, egy programozó, az egyetem óta a legjobb barátja.

A páros, akik több száz kilométerre élnek egymástól, a Goxx Capitalon távolról dolgozva „valahogy újra összejöttek”.

A rágcsáló véletlenszerű kereskedései nagy érdeklődést váltanak ki az emberekből, mind online, mind a való életben.

„Amióta a hörcsögöm elvállalta az üzletét, mindenki körülöttem van, aki több információt kér erről az egész kripto dologról” – mondta Goxx úr gazdája – „főleg olyan emberek, akik általában elszaladnak, ha meghallják a 'blockchain' szót”.

Goxx dobozkája

Mr Goxx kereskedőházában szinte minden házi készítésű, kivéve néhány kódrészletet (könyvtárat), amelyet a barátok használtak.

Az iroda teljesen automatizált, a technológia széles skáláját használja, beleértve a szoftveres szkripteket, mikrokontrollereket, egylapos számítógépeket, számítógéppel támogatott tervezést, 3D nyomtatást, lézervágást és egyebeket.

Mindez „meglehetősen összetett berendezést” eredményezett – mondták az emberi alkotók.

De vannak tervek a bővítésre.

„Sok olyan funkciót tervezünk, amelyek sokkal szórakoztatóbbá tennék az egészet, és még több helyet jelentenének Mr Goxx számára, ahol játszadozhatna” – mondták.

De Mr Goxx, mint egy igazi sikeres vezető, tartja a saját munkaidejét. A szokásos ketrece közötti portál nyitva marad, kivéve, ha takarítás miatt kell helyben maradnia, így bármikor le tud órázni.

A lelkes nézőknek pedig várniuk kell a következő livestream-értesítésre ami azt fogja mondani, hogy: „Mr Goxx az irodában van.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában