Frissen Fejérből

2021.10.25. 11:22

Kizárólagos tulajdonos lett a sárszentmihályi Masterplast a németországi gyárában

Sikeresen lezárta német akvizícióját a sárszentmihályi székhelyű Masterplast, az adásvételt követően a Németországban működő üzem 100 százalékban a vállalat tulajdonába került.

V. Varga József

A Masterplast németországi gyára

Fotó: A vállalat

– Az üzletrész-adásvételre az eredetileg tervezettnél korábban, a 2023. évre ütemezett kivásárlási opció feltételeinek módosításával, a társaság számára kedvezőbb feltételekkel került sor. Az ügylet finanszírozását a Növekedési Kötvény Program kereteiben bevont forrásból fedezi a vállalat – mondta el lapunknak Tibor Dávid, a Masterplast elnöke.

Az akvizíció zárása mellett egy új, hosszútávú stratégiai üzletfejlesztési megállapodás is született a felek között. Ennek értelmében az eddigi társtulajdonos, Hartmut Layer érdekeltségébe tartozó BWK cégcsoport vállalja a Masterplast építőipari termékeinek piaci disztribúcióját Németországban, Franciaországban, Svájcban és Ausztriában.

A Masterplast németországi gyára
Fotó: A vállalat

A kiépített nyugat-európai vevőhálózattal rendelkező német vállalatcsoport szélesebb szortimentben és nagyobb volumenben biztosíthatja a potenciális piacok elérését a Masterplast számára. A várhatóan jelentős kereskedelmi bővülés áruhátterét a társaság az üzemeiben rendelkezésre álló szabad gyártási kapacitások biztosítják. Az együttműködés eredményre gyakorolt hatásával kapcsolatban a vállalat vezetése a 2022 januárjában sorra kerülő befektetői eseményen, a frissített stratégia bemutatásával együtt tájékoztatja részvényeseit.

– Nagyon pozitív számunkra, hogy az egyik legsikeresebb üzemünk immár 100 százalékban a tulajdonunkba került. Mostantól egyszerűbben dönthetünk az innovációkról és a további fejlesztésekről. Konkrét elképzeléseink vannak a német üzem mind az egészségipari, mind az építőipari beruházásairól. Mindemellett sikerült a volt tulajdonostársunkkal egy kölcsönösen előremutató megállapodást kötni a termékeink disztribúciójáról, amivel számottevően erősíthetjük pozícióinkat a kiemelkedő jelentőségű nyugat-európai piacokon. A hosszútávú stratégiai együttműködéstől már a jövő évben is jelentős kereskedelmi hatást várunk – tette hozzá Tibor Dávid.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag-gyártó és -forgalmazó vállalata. A cégcsoport 9 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2020-as árbevétele 122,7 millió euró volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában