mesterségek

2021.07.23. 15:30

Milyen tantárgyakat tanulnak az edzők?

A sport­edző–sportszervező szak, az edzőképzés ismeret­területei közé tartozik az orvostudomány, a fizika, a pedagógia, sőt még a történelemtudomány is.

Majer Tamás

Az atlétika a sportok királynője

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A képzés tantárgyai között szerepel az egészségtan, az anatómia, a terhelésélettan, az edzéselmélet, a sport­pedagógia, a sportpszichológia, a gimnasztika. A sportszervezési ismeretanyagok része a sportmenedzsment és a vállalkozási ismeretek is. A képzés diákjai, akik jellemzően maguk is sportolók, de ha nem lennének azok, amatőr versenyeken akkor is el kellene indulniuk, rengeteg sportrendezvényen vesznek részt, sok tapasztalatot szereznek. Ez, illetve a sportéletben megszerzett kapcsolatrendszerük is feltétlenül támogatja őket abban, hogy a későbbiekben akár sportszervezőként tevékenykedjenek.

Az atlétika a sportok királynője
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A sportedző–sportszervező szak kapcsán fontos elmondani, hogy választania kell mindegyik, e képzés indítását elindító iskolának, mely sportág vagy sportágak edzőit tanítja. Ha egy iskola több lehetőséget is kínál, úgy a diákoknak kell választani. A fehérvári Árpád Technikumban egyelőre az atlétika választható.

Az atlétika – a sportok királynője – okos választás. Szinte az összes sportág támaszkodik rá legalább az edzésmunka során. Atlétikai edzőpapírral a kézben rövid idő alatt elvégezhetőek más sportágak edzőképzései.

Mint megtudtuk, az Árpád sportos munkaközössége kacérkodik a gondolattal, hogy a felnőttképzésben bővítse kínálatát: kézilabdával, labdarúgással, jégkoronggal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában