Frissen Fejérből

2021.07.26. 07:05

Előrelépés nincs, csak milliárdos mínusz a Dunaferr-nél

Hosszú hónapok óta húzódnak az ISD Dunaferr Zrt. körüli történet lényegében kibogozhatatlan szálai, amelyekről lapunkban is rendszeresen beszámolunk.

Baráth Eszter

A jogi lépések továbbra sem teszik lehetővé a törvényes működést

Fotó: FMH-archív (Pesti Tamás)

Ilyen volt például a parkolóban megtartott közgyűlés vagy az utolsó pillanatig húzott beszámoló. Előrelépés azonban továbbra sincs az ügyben. A Győri Ítélőtábla még július 8-án hozta meg azt a végzést, miszerint a törvényes helyreállítás érdekében összehívott közgyűlés nem volt szabályszerű. Ezzel ismét csak húzódott a törvénytelen működés. A nemrégiben, az utolsó pillanatban benyújtott, 2019-es évre vonatkozó – nem konszolidált – mérlegbeszámoló szerint 54 milliárd forint veszteséget számláló cég továbbra is döntéshozó testület és cégjegyzésre jogosult képviselő nélkül működik.

A jogi lépések továbbra sem teszik lehetővé a törvényes működést
Fotó: FMH-archív (Pesti Tamás)

Ez azt jelenti, hogy az acélipari vállalat saját tőkéje mínusz 19 milliárd forintos összegnél áll, amelyet két éven belül rendeznie kellene. A jelenlegi helyzet viszont nem kecsegtet ez ügyben túl nagy lehetőségekkel. Mindehhez nemcsak a képviselet nélküli működés járul hozzá, hanem az is, hogy a jelenleg mondhatni dübörgő acélipari lehetőségeket a vállalat nem tudja kiszolgálni, a termelés közel sem működik százszázalékosan.

A jogi lépések továbbra sem teszik lehetővé a törvényes működést. A vállalattól viszont számtalan dunaújvárosi család megélhetése függ, amivel kapcsolatban csak még több kérdés vetődik fel…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában