Frissen Fejérből

2021.04.14. 11:30

Újabb komoly beruházás érkezett a Velencei-tó partjára, belga cég jön Pákozdra

A közelmúltban nagyon komoly tereprendezési munkálatok kezdődtek meg a pákozdi M7 Ipari Parkban, ahol egy újabb külföldi cég kezdi meg rövid időn belül a tevékenységét.

Tihanyi Tamás

A környezet rendezése nélkül másfél milliárd forint körül lesznek a költségek, de ez csak az építkezést jelenti, a földvásárlás ára nélkül – ezt nyilatkozta a Fejér Megyei Hírlapnak Patrick Muyle, a belga Krismar cég menedzsere (balra) a helyszínen, ahol találkozott Kardos Ádámmal, Pákozd polgármesterével is.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mindössze egy éve múlott, hogy a Pákozd melletti M7 Ipari Parkban harmadik letelepülőként ünnepélyes körülmények között átadták a Baptista Szeretetszolgálat országos logisztikai központját. A település keleti végein az­óta sem fejeződtek be a munkálatok, sőt lapunk úgy tudja, mára az ipari park minden telke vevőre talált. A legkomolyabb munkálatok jelenleg az M7-es autópálya mellett, a terület déli részén láthatók.

Patrick Muyle, a belga Krismar cég menedzsere (balra) a helyszínen, ahol találkozott Kardos Ádámmal, Pákozd polgármesterével is.
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Két üzemcsarnok

Munkahelyeket teremtenek, és örülnek, hogy itt lehetnek Pákozdon: ezt nyilatkozta a Fejér Megyei Hírlapnak hétfőn Patrick Muyle, a belga Krismar cég menedzsere a helyszínen. A találkozón ott volt Kardos Ádám, Pákozd polgármestere is, aki Pikó Zoltán alpolgármesterrel együtt tájékozódott, és váltott néhány szót a külföldi üzletemberrel.

– Úgy látom, hogy érdemes ma Magyarországon, ezen belül Fejér megyében beruházni, és ugyan jelenleg még hátráltat minket a járvány, de fényes jövőt látok ebben az üzletágban, mert kaput nyithatunk ezen a területen is a jövő felé

– mondta Patrick Muyle, majd hozzátette: minden értelemben pozitív módon tekint előre, várja a pákozdi ipari parkban felépülő két Krismar-csarnok megszületését és a meginduló gyártási tevékenységet.

A menedzser két üzemcsarnokról beszélt: az egyik, egy 20 ezer négyzetméteres telekre tervezett, 8 ezer négyzetméteres csarnok építése már megkezdődött, közvetlenül a nagyobbik telek mellett pedig egy 15 ezer négyzetméteres telken újabb épület tervezése kezdődik.

– A szomszédos telket is megvásároltuk, és ott ugyancsak tervezünk építeni egy újabb létesítményt, ha túl vagyunk a Covid-helyzeten, és „belaktuk” már az első csarnokot, így folytatva a beruházást – mondta a menedzser.

Már dolgoznak a munkagépek a leendő csarnok területén Pákozdon
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Jövő januárban akár indulhat

A Krismar lószállító járműveket gyárt szerte Európában, és ezzel kapcsolatban igyekszik mindenféle igényt kielégíteni, legyen az önálló jármű vagy utánfutó, kisebb vagy nagyobb szerelvény. Elég széles náluk a spektrum, az a céljuk, hogy bárki megtalálja a számítását.

Megkérdeztük a belga cégvezetőt, milyen léptékű a megkezdődött beruházás.

– A környezet rendezése nélkül másfél milliárd forint körül lesznek a költségek, de ez csak az építkezést jelenti, a földvásárlás ára nélkül.

 

Amennyiben a munkálatokat nem hátráltatja még jobban a Covid-helyzet, s minden tervszerűen folytatódik, várhatón jövő januárban az építők átadják az üzemcsarnokot, és megkezdődhet Pákozd legújabb ipari létesítményében is a munka. Kérdésünkre Patrick Muyle azt mondta, jelenleg 120 munkavállalót foglalkoztatnak, és ezt tervezik növelni 20-30 százalékkal. Természetesen számítanak pákozdi, illetve Fejér megyei jelentkezőkre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában