Frissen Fejérből

2021.04.17. 07:15

Idén sem vezetik be a pontytilalmat a Velencei-tavon?

A Velencei-tó halgazdálkodási hasznosítója kérelmet adott be az illetékes hivatal felé.

Tihanyi Tamás

Hortobágy község, 2013. október 22. Egy ponty, amelyet a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. Árkus tóegységének csécsi tavából fogtak ki 2013. október 22-én. Megkezdõdött az õszi lehalászás a halgazdaság halastavain, ahol a két hónapig tartó hálóvetés során 1000 tonna pontyot, 300 tonna busát és 100 tonna egyéb halat, fõként harcsát és amurt fognak ki. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A Velencei-tó vize visszahűlt az alacsony hőmérséklet okán, és ez a halak étvágyának sem tett jót – értékelt Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgászszövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője.

A körülmények ellenére is voltak néhányan, akik szép fogásokkal büszkélkedhettek, de a többség csak nehezen tudott kapást kicsikarni. Sok horgász érdeklődött, hogy a májusban esedékes „pontytilalom” érvénybe lép-e a tavon. Egyelőre csak annyi biztos ezzel kapcsolatban, hogy a Velencei-tó halgazdálkodási hasznosítója, a Mohosz benyújtotta a kérelmet a tilalom alóli felmentésre az illetékes hivatalnak, de erre vonatkozó határozatot még nem kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában