ISD Dunaferr

2021.03.10. 15:15

Hamis papírokkal a cég élére állni?

Hamis papírokkal akartak a Dunaferr területére lépni és átvenni a vállalat irányítását egy kisebbségi tulajdonos megbízásából.

Baráth Eszter

Folyamatos a botrány a Dunaferr körül

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap-Archív

A Dunaferr tájékoztatása szerint Tatjana Taruta ukrán kisebbségi tulajdonos megbízásából több magyar és ukrán személy kívánt bejutni a vállalat területére, hogy átvegyék a cégcsoport irányítását. Az átadott dokumentumokat ellen­őriztették azokkal is, akiket kiállítóként tüntettek fel, ők megerősítették, hamisított iratokról van szó.

A dokumentumok között szerepelt egy okirat, mely jól láthatóan színes nyomtató segítségével készült egy olyan személy nevével ellátva, aki nem részvényese a Dunaferrnek. Előkerült egy meghatalmazás is, melyet állítólag a vállalat 99,63 százalékos többségi tulajdonosa állított ki öt évvel ezelőtt, egy a cégcsoporttal semmilyen kapcsolatban nem álló személy részére.

Folyamatos a botrány a Dunaferr körül
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap-Archív

A kisebbségi tulajdonos megbízottjai a hamis papírokat eljuttatták a különböző minisztériumokhoz, bíróságokhoz és befektetőkhöz. Így a kísérlet jelentős károkat okozhat az eddig jól haladó befektetői tárgyalásokkal kapcsolatban.

A Dunaferr közleménye szerint a bejutni kívánók között volt a Vasas Szakszervezeti Szövetségének korábbi elnökhelyettese, Győri Gábor is. A szakszervezet tájékoztatása szerint viszont Győri a feleségét várta, ez idő alatt pedig a csoporttal lévő ismerőseivel váltott néhány szót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában