Koronavírus Fejérben

2021.02.09. 07:15

Ünnepekre készülnek a Vegyél Fejért! csoport tagjai

A Vegyél Fejért! csoport az a Fejér megyei termelőket és kézműveseket tömörítő közösségi oldal, melynek közel hatezer tagja most nehéz időket él. A jelenről Berdó-Kovács Erikát kérdeztük.

Palocsai Jenő

Helyi termények, termékek: szükség van rájuk!

Fotó: FMH-archív / Pesti Tamás

A nehézségek ellenére a csoport jelenleg is aktív, azonban érezhető, hogy a húsvéti vagy Valentin-napi készülődés nem vonz olyan erős vásárlóerőt, mint a karácsony. Az árusok a karácsonyi sikerek után megtáltosodtak, sokkal több klasszikus vásári, illetve piaci árus jelenik már meg online, holott saját elmondásuk alapján ebben a megoldásban tavaly még a Covid ellenére sem gondolkodtak. Közben megjelentek a kézművesek tavaszi, húsvéti díszei, és ezzel párhuzamosan újra előtérbe kerültek a húsáruk – mesélte Erika.

Mennyire népszerű ez az értékesítési forma, ahol a kézműves és a vásárló közvetlenül találkozik? – érdeklődtünk. Majd jött a válasz: – Nagyon sokan, majdnem hatezren vagyunk a csoportban, ami folyamatosan fejlődik és nem csak létszámát tekintve. Remek példa erre, hogy egy tag már arra is használta a csoportot, hogy piackutatást végezzen. A szóban forgó személy, hogy induló vállalkozását bebiztosítsa, először egy vásárlói kérdőívet küldött be a csoportba, hogy felmérje az abban rejlő piaci lehetőségeket.

Helyi termények, termékek: szükség van rájuk!
Fotó: FMH-archív / Pesti Tamás

A tavaszt és persze vele együtt a járványügyi bezártságot követő nyitást már nagyon várják. – Ahogy mindenki – teszi hozzá Erika –, de mi különösen, mert a vásárlóink tapintani, ízlelni, szagolni, kézbe venni szeretnék a portékákat, miközben az eladók nagyobb profitot remélnek az offline árusítástól. A személyes találkozás pedig lehetővé teszi, hogy kialakuljon az a kötődés árus és vevő között, vagyis az a fajta szoros kapcsolat, amiért visszatérő vendég lesz valakiből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában