NAK TechLab inkubációs program

2021.01.14. 15:00

Nagyvállalatok és startupok közös munkája ad lendületet

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hiánypótló agrármegoldásokat fejlesztő startupvállalkozásoknak biztosít támogató környezetet.

Palocsai Jenő

A hazai agrár startupok formabontó megoldásokkal tudnak előrukkolni

Fotó: agrárkamara

A NAK egyik legfrissebb közleményéből kiderül, hogy egy 3 hónapos program során a nagyvállalatok és a startupok összesen 15 együttműködést indítottak el, melyek új agrárszolgáltatások megjelenését alapozták meg.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Design Terminal másodjára indította el a NAK TechLab inkubációs programot. Ez alkalommal is piacvezető agrár nagyvállalatok csatlakoztak a szektort érintő kihívásokkal a programhoz.

– Ez a program is bebizonyította, hogy a szakmai támogatás mellett a hazai agrár startupok formabontó megoldásokkal tudnak előrukkolni az agrárszektort érintő kihívásokra. A nagyvállalati együttműködések elősegítik a technológiák szélesebb körben terjedését, így a fejlesztések az agrárszektor egyéb szereplőihez is eljutnak. – hangsúlyozza Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

A hazai agrár startupok formabontó megoldásokkal tudnak előrukkolni
Fotó: agrárkamara

Az első inkubációs programban elindult együttműködés folytatásaként, a Bonafarm Csoport a digitális csapdázási fejlesztéssel közel 400 hektár hibridkukorica-tábla segítségével igyekszik költséghatékonyabban, mozgatás nélkül lehet meghatározni a termény mennyiségét.

Az Axiál Kft. a talajvizsgálatokat és a helyes tápanyag-gazdálkodást segíti. A Syngenta Kft. három, a szántóföldi növénytermesztés hatékonyságát elősegítő startuppal kezdte meg a közös munkát. A KITE Zrt. nem csak önmaga, de ügyfeleik számára is lerövidíti a hagyományos módszerrel végzett raktározási folyamatokat. A SIÓ-ECKES Kft. a hazai gyümölcstermelés versenyképességének és a termelők hatékonyságának javítása érdekében dolgozik. Az Auchan Magyarország Kft. a hazai termelőkkel való eredményes együttműködéshez keresett automatizált megoldásokat. A 3 hónapos inkubátorprogram technológiai partnereként a Vodafone az IoT-technológiában rejlő lehetőségekkel növeli a hatékonyságot az agrárszektorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában