Sajtótájékoztató

2020.12.03. 07:02

Adómentes év érkezik – Cser-Palkovics András és Belegrai Péter jelentették be a terveket

Szerdán tartott online sajtótájékoztatót Cser-Palkovics András polgármester és Belegrai Péter, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke. A reggeli egyeztetésük után az adók várható alakulásáról adtak tájékoztatást.

Baráth Eszter

Fontosak a helyi cégek és vállalkozások

Fotó: Nagy Norbert / FMH archív

Székesfehérvár polgármestere kiemelte, a város gazdasági előrelepésének szempontjából rendkívül fontosak a vállalkozások. Hozzátette, a fejlődés csak akkor valósulhat meg, ha az üzletek a településsel kölcsönösen erősítik egymást.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a vállalkozásoktól érkező helyi adó összege a második legfontosabb forrás Székesfehérvár számára. Az elmúlt nehéz időszak ellenére úgy vélik, a város az elkövetkezendő években is fejlődőképes marad. A település vezetése egyetért abban, hogy 2021 nem szólhat az adóemelésekről, amely megváltoztatja az előzetes terveket. 2019-ben született döntés az építményadó kétütemű emeléséről. Ennek második lépcsője jövő év januárjában lenne esedékes, de hatályba lépése eltolódik. Mindez azt jelenti, hogy összesen 400 millió forint marad a vállalkozóknál abban az évben. A jelentős iparűzési adó miatt 2021-ben sem kell helyi adót fizetniük a magánszemélyeknek.

Fontosak a helyi cégek és vállalkozások
Fotó: Nagy Norbert / FMH archív

Belegrai Péter kiemelte, a kamara számára is fontosak a helyi cégek és vállalkozások. A jelenlegi helyzetben kifejezett céljuk a nehéz helyzetbe került iparágak helyzetének megkönnyítése, ezzel kapcsolatban is javaslatokat dolgoznak ki az önkormányzat részére.

Cser-Palkovics András még hozzátette, a társadalmi felelősségvállalás lehetősége érdekében január 1-től megnyitja az eddig kívülről nem támogatható környezetvédelmi alapot, valamint a közösségi alapot, amely a szociális és oktatási tereket foglalja magába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában