egyedülálló kezdeményezés

2020.09.25. 15:15

Fehérvár Tőkealap: segítség a kicsiknek is

Már a legkisebb cégeknek is tőkepartnere lehet az állam, ha igénybe veszik a Fehérvár Tőkealapban együttműködő partnerek által nyújtott újfajta finanszírozási formát.

FMH

A mikro- és kisvállalkozásoknak segíthet a döntés

Fotó: RVA

Amint arról beszámoltunk, a májusban létrehozott Fehérvár Tőkealap egyedülálló kezdeményezésként a helyi, növekedési potenciállal rendelkező vállalkozások finanszírozásában próbál segíteni, ami a járvány idején külünösen fontos. A tőkealap működésében első számú partner Székesfehérvár Önkormányzata, az operatív feladatokat a Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és az állami tulajdonú MFB csoporthoz tartozó Focus Ventures végzi.

A legutóbbi találkozón az a döntés született, hogy leszállították a minimális tőkekiegészítés mértékét, 50 helyett 30 millió forintra, hogy a kisebb cégek is igénybe tudják venni. A tőkebevonás során az állam – az MFB bank szervezetein keresztül – tulajdonrészt szerez a vállalkozásban, ami az operatív működésre nincs hatással, de a feltőkésítés révén sokkal kedvezőbb pozícióba kerül a cég, például ha banki hitelt kíván felvenni.

A mikro- és kisvállalkozásoknak segíthet a döntés
Fotó: RVA

– Székesfehérvár az elsők között hozta létre a városi tőkealapot, ami egy újfajta finanszírozási forma Magyarországon, hatékonyan szolgálhatja a fejlesztési tervek megvalósítását. Összhangban van azzal a városfejlesztési politikával is, hogy Székesfehérvár gazdasága minél sokszínűbb legyen, a mikro- és kisvállalkozások területén is – mondta Lehrner Zsolt, Székesfehérvár alpolgármestere.

Szekfü Tibor, az RVA ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, főként a jól működő, de alacsony tőkéjű vállalkozásoknak tudnak óriási segítséget nyújtani, akik ezáltal szintet léphetnek fejlesztési terveik megvalósításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában