Elismerés

2020.02.11. 07:05

Jelölje azt a fehérvári helyet, ahol mindig öröm vásárolni!

Ha van az életében olyan bolt, üzlet vagy szolgáltató, ahol, illetve amelynél örömmel vásárol, jelölje a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra!

Szanyi-Nagy Judit

Érdemes elolvasni a termék címkéjét is, főleg, ha van valamilyen érzékenységünk

Fotó: Shutterstock

Március 15-e 1962 óta a fogyasztók napja is. Ekkor hirdette ki John F. Kennedy azt a nyilatkozatot, amelyben négy alapvető fogyasztói jogot foglalt össze – ezek száma az évek múlásával nyolcra emelkedett.

Ezt a napot a hazai fogyasztóvédők is megünneplik, így idén is díjat adnak át a fogyasztóbarát, felelősségteljes, etikus piaci magatartást mutató vállalkozásoknak. Az elismerést az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért tagsága és a város önkormányzata adja. Öt alkalmat már maguk mögött tudhatnak, a mostani lesz a hatodik – értesültünk Németh Lászlótól, az alapítvány elnökétől. Ugyanő a kapcsolódó sajtótájékoztatón elmondta: az értékelésnél számos szempontot figyelembe vesznek, többek között azt is, hogy a jelöltek tájékoztatása helyénvaló-e és érkezett-e velük szemben panasz. Berdó-Kovács Erika, a Fejér Megyei Civil Információs Centrum irodavezetője hozzátette: a fogyasztóbarát attitűd sokat számít – nem csak a jelölésnél, a mindennapokban is.

Jelölni március 10-ig e-mailben, a [email protected] címen lehet. Róth Péter alpolgármestert idézve: „a fehérváriak gondolják végig, kik azok az üzleti szereplők, akik igazi partnerként tekintenek fogyasztóikra!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában