átadás és a rendezett öröklés

2020.01.17. 15:45

Megalakult az ifjú gazdák gazdaköre Tácon

A generációváltás kulcskérdése, hogy a fiatalok valóban megtalálják-e helyüket az agráriumban – fogalmazta meg az Ifjú Gazdák Fejér Megyei Gazdaköre csütörtöki alakuló közgyűlésén az újonnan megválasztott elnök.

V. Varga József

A cél, hogy minél több fiatal gazda legyen Illusztráció: Shutterstock

Az alakuló közgyűlésen Kauserné Szabó Virágot választották az ifjú gazdák megyei elnökévé. Az agrártárca olyan szakpolitikai programon dolgozik, amely megkönnyíti a gazdaságok átadását a fiatalabb generációnak – mondta el egyebek között lapunknak az elnök. Arra törekszenek, hogy a gazdatársadalom figyelmét ráirányítsák az átadás és a rendezett öröklés fontosságára, valamint az agráréletpálya népszerűsítésére.

A cél, hogy minél több fiatal gazda legyen
Illusztráció: Shutterstock

Ennek a célnak a megvalósításához az ifjú gazdák is hozzá tudnak járulni. Virág mezőgazdasági hátterét tekintve családi gazdaságukban csirketartással és szántóföldi növénytermesztéssel foglalkoznak Sárkesziben, a növénytermesztés keretein belül precíziós gazdálkodást folytatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában