szponzorált tartalom

2019.11.20. 16:32

Mit kell tudnunk a hűtőszekrény kiválasztása előtt?

Ha hűtőszekrényt szeretnénk vásárolni, néhány szempontot mindenképpen érdemes figyelembe venni annak érdekében, hogy a számunkra leginkább megfelelőt választhassuk ki. Gondos körültekintéssel olyan hűtőhöz juthatunk, ami hosszú éveken keresztül maradéktalanul kielégíti az igényeinket.

Legelőször azt kell eldöntenünk, milyen típusú hűtőszekrényt szeretnénk használni; felülfagyasztóst, alulfagyasztóst, fagyasztó nélkülit, esetleg úgynevezett side-by-side hűtőt… Mindegyik típus rendelkezik előnyös tulajdonságokkal, így elsősorban a saját igényeink és felhasználói szolkásaink határozzák meg, melyik mellett érdemes dönteni.

A felülfagyasztós hűtőszekrények ma is a legelterjedtebb típusnak tekinthetők. Esetükben a fagyasztó rekesz rendszerint kis méretekkel rendelkezik, így általában csak egy-egy adag élelmiszer fagyasztására alkalmas. Nagy előnyük, hogy az ilyen fagyasztó fej- vagy mellmagasságban helyezkedik el, így kényelmesen hozzáférhetünk az ételeinkhez.

Az alulfagyasztós rekeszek elérése kissé kényelmetlenebb, hiszen le kell hajolni, viszont ezek a rekeszek sok esetben nagyobbak és fiókos elrendezéssel készülnek. Az ilyen modellek a legtöbb esetben alkalmasak nagyobb mennyiségű élelmiszer lefagyasztására is. Kisebb háztartások esetén képesek kiváltani a klasszikus fagyasztóládák és fagyasztószekrények szerepét.

Az eddig említett két típus mellett mindenképpen beszélni kell az úgynevezett side-by-side hűtőkről is, amelyek esetében egymás mellett helyezkedik el egy keskenyebb fagyasztószekrény és egy szélesebb hűtőszekrény. Érdemes szem előtt tartani, hogy ezek a készülékek kifejezetten nagy mérettel rendelkeznek, így elsősorban tágas konyhák esetében jelentenek jó választást. Általában a felsőkategória termékei között találjuk őket.

Fontos megismerkedni az energiatakarékosság szempontjaival és tulajdonságaival is. Ez azért kiemelten fontos a hűtőszekrények esetében, mivel ezek a gépek rendkívül hosszú üzemidővel rendelkeznek. Noha az aktív működés során közel sem vesznek fel akkora teljesítményt, mint egy hagyományos klímaberendezés vagy egy elektromos fűtőkészülék, a hosszú üzemidő miatt az energiahatékonyság kérdése nem elhanyagolható. Érdemes tehát előnyben részesíteni a magas energiaosztályba tartozó hűtőgépeket. Az A+++ besorolású gépek jelentős megtakarítás eredményeznek akár az A és az A+ jelzésű hűtőkhöz viszonyítva is.

Ha a megfelelő hűtőszekrényt keressük, természetesen az esztétikai szempontok mellett sem mehetünk el szó nélkül. Néhány évtizede még a fehér készülékek uralták a piacot; ma sincs ez másként, de ma már széles választékot találunk inox és színes hűtőszekrényekből is. Válasszuk ki a számunkra leginkább megfelelőt és használjuk nagy megelégedettséggel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában