Sikeres, jogkövető gasztronómiai vállalkozások működése a cél

2019.09.18. 14:00

Gasztronómiai Roadshow-t tartottak Székesfehérváron

Immáron Székesfehérvár is csatlakozott ahhoz a fórumhoz, amelyet a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség a társszervezetekkel közösen azért hozott létre, hogy a szakma képviselői az aktua­litásokról, sikerekről első kézből kaphassanak hírt, s megbeszélhessék azokat. A Gasztronómiai Roadshow kedden az élelmiszer-biztonságtól a kávézás minőségi fogyasztásáig sok mindenről szólt.

S. Töttő Rita

Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket Fotó: NN

Gasztronómiai Roadshow-t szervezett kedden Székesfehérváron a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, a Nemzeti Agrárkamara és a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége. A gasztroszövetség – amely több mint ötven éve a legnagyobb taglétszámmal és minden megyében szervezettel bíró gasztronómiai szervezet Magyarországon – a társszervezetekkel közösen ugyanis országszerte szakmai, továbbképző gasztronómiai programokat szervez a gasztronómia szereplőinek. „Fontosnak tartjuk, hogy a magyar mezőgazdaság, a termelők és a magyar gasztronómia egyre jobban összeforrjon.

A siker kulcsa az, hogy a gasztronómia felismerje, hogy a magyar alapanyagnál nem tud jobbat találni.

Ahhoz, hogy kiváló alapanyagunk legyen, elengedhetetlen a jól működő termelői piac, a hatékony, az igényekhez igazodó termelő. Meggyőződésünk, hogy rendezvénysorozatunk is hozzájárul a fejlődéshez, és a szakmai szervezetekkel való össze­fogás garantálja a mezőgazdaság és a gasztronómia közös sikerét” – fogalmazott Krivács András, a szövetség elnöke, aki a fehérvári roadshow-n elmondta, hogy a fehérvári állomás az ötödik a roadshow-k sorában. Majd pedig kitért a Fejér megyei teamre, amely a fehérvári fórum megszervezésében aktívan részt vett, vagyis Adamek Balázs és Volenter István séfre. – Talán a legújabb és ezért egyben még a legkisebb fórumunk az országban a fehérvári, melynek tagjai tavaly gondolkoztak el azon, hogy szükség volna egy szakmai fórumra a térségben – tette hozzá.

Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket Fotó: NN

Megyei vonatkozást a szakmai eseménynek Sziebert Gergely Fejér megyei főállatorvos előadása adott, aki a Fejér megyei élelmiszer-biztonsági aktualitásokról tartott tájékoztatót a szakembereknek. Adamek Balázs pedig a gasztronómiai versenyzések világába vezette be az érdeklődőket. A programon továbbá a hazai vidéki gasztronómia részt­vevői megismerhették a legújabb trendeket, technológiákat, jó gyakorlatokat, a nemzetközi gasztronómiai versenyeken szerzett tapasztalatokat. A cél ugyanis az – emelte ki Krivács András a meghívójában –, hogy sikeres, jogkövető gasztronómiai vállalkozások működjenek, amelyek a rövid ellátási lánc szem előtt tartásával a helyi termelőktől vásárolnak, és gondot fordítanak a hagyományok megőrzésére, miközben fejlődnek, fejlesztenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában