Nem a nagy eszi meg a kicsit, hanem a gyors a lassút

2019.04.12. 11:30

„Jövőállóbb” lett a Videoton cégcsoport

Több mint hatmilliárd forintba került csak az a gigantikus csarnok, amelyet csütörtökön avattak föl a Videoton Ipari Parkban. Az eseményen részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter is.

B. Kiss László

Lakatos Péter, Sinkó Ottó, Varga Mihály, Cser-Palkovics András és Klambauer Csaba vágta át a nemzeti színű szalagot

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A Videoton holding két elektronikai szerelést végző cége érintett az új, összességében 8,25 milliárdot kitevő beruházásban. A most átadott, összesen húszezer négyzetméter alapterületű épületkomplexumba költözik át ugyanis a Videoton EAS Kft., az így felszabadult helyet pedig a Videoton Autóelektronika Kft. foglalhatja el. A rendelkezésre álló technológiai kapacitás – és ezáltal a gyártótér – bővítését a piaci igények folyamatos növekedése tette szükségessé.

– Büszkeséggel tölti el az ember szívét, ha arra gondol, hogy a legnagyobb, tisztán magyar tulajdonú cég Fehérváron székel – mondta a csarnokavatón tartott beszédében Cser-Palkovics András, a város polgármestere, aki – mint fogalmazott – ismét hitet tett amellett, hogy a helyi gazdaság szereplői és az önkormányzat egymásra vannak utalva. Az önkormányzat a város fejlesztésében nem nélkülözheti a cégeket, s a helyi gazdaság csak akkor képes növekedni, ha biztonságos környezetet teremt számára az önkormányzat.

Lakatos Péter, Sinkó Ottó, Varga Mihály, Cser-Palkovics András és Klambauer Csaba vágta át a nemzeti színű szalagot
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Sinkó Ottó, a Videoton holding társ-vezérigazgatója a mikrofon mögött arról is szólt, hogy milyen nagy munkát, komoly erőfeszítést jelentett a gigantikus méretű épület lényegében egy esztendő alatt történt megépítése, illetve a Videoton leányvállalatának az ebbe történő átköltöztetése. (A költözés teljes egészében egyébként nyáron fejeződik be.) És beszélt arról is, hogy azáltal, hogy javultak a termelés feltételei az igen perspektivikus üzletágban tevékenykedő két cég esetében, „jövőállóbb” lett az egész vállalatcsoport.

A Videoton privatizációja óta eltelt mintegy három évtized csupán a selejtező volt. A középdöntő, melynek szabályaival is most ismerkednek, csak eztán kezdődik – figyelmeztetett Lakatos Péter, a Videoton Holding Zrt. társ-vezérigazgatója az átadáson.

Az új épületet birtokba vevő Videoton EAS Kft. ügyvezető igazgatója, Klambauer Csaba elmondta: a két hektáros csarnokban 8,5 ezer négyzetmétert tesz ki a gyártófelület, s a 6,3 milliárdos csarnokberuházás részét képezik az infrastruktúra fejlesztésére, az új gyártási és raktározási technológia beszerzésére fordított százmilliók is.

A jégkorongból vett hasonlattal indította az avatáson mondott szavait Varga Mihály pénzügyminiszter. Eszerint a jó hokis nem oda korcsolyázik, ahol a korong éppen van, hanem oda, ahová majd érkezik… Manapság nem a nagy hal eszi meg a kicsit, hanem a gyorsabb a lassúbbat – folytatta a tárcavezető arra utalva, hogy mennyire fontos manapság a gazdaságban a lépéstartás. Varga Mihály közel húszperces beszédében említette azt is, hogy az uniós átlag feletti növekedést produkál a gazdaság, s 800 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben. Számottevően nőttek a bérek, ugyanakkor az államháztartás helyzete sem romlott. Zajlik a közterhek csökkentése, s Magyarország a világ tíz legvonzóbb befektetési célpontja között van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában