Költségvetés

2019.03.18. 16:30

Hitelt idén sem vesz fel Sukoró

Út- és óvodafejlesztéseket is tervez az idei évben a sukorói önkormányzat. A költségvetés tervezetét elfogadta a képviselő-testület, most következik a „takarékos gazdálkodás és a pályázati források lehetőség szerinti maximális kihasználása”.

S. Töttő Rita

Sukoró önkormányzatának képviselő-testülete egyhangúlag fogadta el a 2019. évre a település költségvetését – e szerint az idei költségvetés főösszege 681 millió 206 ezer forint, amely 129 millió 320 ezer forint irányítószervi támogatást tartalmaz – kaptuk a tájékoztatást Berzsenyi Orsolya jegyzőtől, aki hangsúlyozta: a költségvetés összeállításánál továbbra is lényeges szempont volt az átlátható, gazdaságos tervezés és hogy a költségvetésben hiány nem tervezhető.

A sukorói testület az idei évben is takarékos gazdálkodást és a pályázati források lehetőség szerinti maximális kihasználásával történő fejlesztéseket tűzte ki célul – fogalmazott a jegyző, hozzátéve, hogy az önkormányzat hitelfelvételt, ahogy eddig sem, így 2019-re sem tervez.

Számos beruházást, felújítást tervez azonban az önkormányzat az idei évben pályázati forrásokból, ahol szükséges önerő kiegészítésével. Ezek közül emelte ki a jegyző az orvosi rendelő fejlesztését fogorvosi rendelő kialakításával, a hivatal épületének felújítását – belügyminisztériumi támogatásból, illetve az óvodafejlesztést és a játszótér felújítását önrész biztosításával. Emellett várhatóak az idei évben Sukorón útfelújítások, közvilágítás-fejlesztések, sportpályafejlesztések, valamint egy futókör kialakítása is.

Berzsenyi Orsolya megjegyezte: a költségvetés végrehajtása során elvárt és kiemelt szempont, hogy valamennyi intézmény vezetője az elfogadott költségvetési előirányzatokon belül kell, hogy gazdálkodjon. Továbbá, hogy a tartalékok felhasználására csak indokolt esetben, a képviselő-testület jóváhagyása mellett, céljelleggel kerülhet sor, és hogy a költségvetésben tervezett bevételek teljesítése érdekében minden intézkedést folyamatosan meg kell tenni, folyamatosan kell keresni a pályázati lehetőségeket, újabb bevételi források lehetőségének feltárását, plusz kormányzati támogatások elérését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában