Elnyerte a város Év vállalkozója díját

2018.04.17. 09:00

Családi vállalkozásként indult a Makler Kft.

Hárman alakították a rendszerváltás útkereső gazdasági környezetében a Makler Kft.-t. A cég iránti megbecsülését a város az Év vállalkozója címmel fejezte ki.

Zsohár Melinda

Szabó Tibortól vette át Császár Gyula és felesége a díjat Fotó: önkormányzat

A rendszerváltással egy időben gombamód szaporodtak a magántulajdonú cégek, a családi vállalkozások lényegében maguk taposták ki az előttük járatlan utakat. A Makler Technika-, Gép- és Alkatrészellátó Kft.-t 1990-ben alapította meg Császár Gyula és felesége, valamint Tóth Ferenc, akik ma is a vállalkozás ügyvezető igazgatói. Egyetlen alkalmazottja volt a kis társaságnak, s teherautó-­alkatrészek forgalmazásával foglalkoztak. Az érettebb korosztály emlékszik a keletnémet IFA teherautókra, s egyéb „baráti” teherjárművekre – először a legtöbb vevő ezért ment Maklerhez.

Szabó Tibortól vette át Császár Gyula és felesége a díjat Fotó: önkormányzat

Időközben Maklerék bővítettek, fejlesztettek, korszerű csarnokot építettek, kulturált irodákat, kiszolgálóteret alakítottak ki, új telephely született. Újabb korszak, újabb építkezések, nőtt a foglalkoztatotti létszám, de a családias légkör és a bizalom maradt. Később a műhelyfelszerelések nagykereskedelme felé nyitottak, közel ezer céggel állnak kapcsolatban. Külföldre is szállítanak, Martonvásár ötödik legnagyobb cégévé nőtték ki magukat. A társadalmi felelősségvállalás jegyében tíz éve a helyi Pápay Ágoston Iskolát támogatják, ahol értelmi sérült gyerekeket oktatnak-nevelnek magas szakmai színvonalon.

Szabó Tibor polgármester és a képviselő-testület döntése nyomán nyújtották át a város elismerését a Császár házaspárnak az ünnepélyes közgyűlésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában