Emlékek a múltból

2024.05.25. 17:00

Fejér évfordulós emlékei

Szupkai Gábor

A mosoly maga az egészség

1974. május 25-én manapság nem szokványos anyag jelent meg a Hírlap hasábjain. A bakonycsernyei Szente Eszter a móri kórház nővérszállójában lakott, itt kereste fel az újságíró: „- A móri kórház gyermekosztályán dolgozom. Ápolónő képzettségem még nincs, most végzem a gyermekápoló képzőt. Két tantárgyból kellett már a legelején jó minősítéssel rendelkeznem: lelkiismeretességből, kedvességből. Közismert, sokan saját bőrükön is tapasztalták, hogy vannak kitűnő ápolónők, akik értik a dolgukat, szeretik az embereket. Vannak, akik ímmel-ámmal elvégzik ugyan munkájukat, de szív és lélek nélkül. Vannak, akiket nem érdekel sem a szakma, sem a beteg. ... Igazat adok a bölcs mondásnak, mely szerint nevessünk sokat, mert a mosoly maga az egészség. A gyerekeknél különösen fontos, megnyugtató, feszültségoldó a jókedv.”

Vannak dolgok amik sosem változnak, és vannak mellé az örök érvényű igazságok.

 

Technikai szenzáció!

Mit nekünk mobiltelefon, tablet és minden egyéb kütyü! 1984-ben erről írt ezen a napon a Fejér Megyei Hírlap.

„Amint a lapok már megírták, s a Televízió hírül adta, a Microkey Kutatási Fejlesztési Termelési Társulás bemutatta az általa gyártott otthoni számítógépet, amely segítő-, tanuló- és játszótársunk lehet egyszerre, amelynek továbbfejlesztett változata akár sakk-, vagy bridzspartnerünkké válhat pihenő óráinkban. A gép úgyszólván minden tv-, illetve magnókészülékhez csatlakoztatható.”

Ma pedig már csak az a kérdés: mi az a magnó?

 

Erősít az Albacomp

30 évvel ezelőtt komoly kérdés foglalkoztatta az Albacomp kosárlabda-csapatának szurkolóit. A klub nem jutott a legjobb négy közé, mindenképpen igazolni kell. Ebből az apropóból játékra invitálták a rajongókat, amíg Nagy Gábor, az egyesület elnöke június elején be nem jelenti a nagy érkezőt. „Addig is játékra hívjuk a kosárlabda barátait: ki lesz az Albacomp új centere? Annyi biztos, hogy meghatározó képességű játékos. Lehet Orosz, vagy Dávid a Tungsram-Honvédból, Czigler a Körmendből, esetleg Gulyás a Paksból. Lehet. Vagy valaki más? Ezt kell „kitalálni”, megtippelni a kosárlabda iránt érdeklődő olvasóinknak, és nyílt levelezőlapon elküldeni az Alba Regia SC címére.”

A választ ma már tudjuk. De a jutalom sem volt hétköznapi, az augusztusi nagyszabású felkészülési tornára egy bérletet sorsoltak ki. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában