Közel egy millió forint gyűlt össze

2024.04.25. 10:30

Jótékonyság: Egész Előszállás megmozdult Zsoltikáért!

Pócsi Zsoltika története szíven ütötte a Dél-Fejér megyei falucska lakóit, akik vasárnap azért gyűltek össze a Kossuth Lajos Művelődési Házban, hogy a ritka genetikai betegségben szenvedő hét éves kisfiú felépülését segítsék adományaikkal. Legnagyobb örömükre Zsoltika is ott volt a jótékonysági rendezvényen családjával, akiket egészen elképesztő szeretet vette körül!

Kecskés Zoltán

Szeretet vette körül a hét éves Pócsi Zsoltikát Előszálláson, aki az anyagiak mellett lelki támogatást és biztató szavakat is kapott.

Fotó: A család

– Nehéz szavakba önteni, amit érzek. Talán a hála, ami leginkább megfogalmazódik bennem – emelte ki Zsoltika édesanya a FEOL megkeresésére – Nem számítottunk ennyi mindenkire, de bevallom nagyon jó érzés volt tudni, hogy ennyien együtt éreznek velünk és megértik min mentünk, illetve megyünk keresztül – folytatta.

Pócsi Zsoltika (középen) a szüleivel érkezett a Kossuth Lajos Művelődési Házba.
Fotó: A család

– A sírás kerülget most is ha visszagondolok annyira jól esett, hogy el sem hiszem ezt a délutánt. Zsoltika nagyon élvezte minden percét. Ő még nem fogja fel mivel áll szemben, de nekünk ő a legnagyobb hős a világon! Köszönjük az Előszállási Ifjúsági Egyesületnek a szervezést, és mindenkinek valamennyi felajánlást, hiszen egészen elképesztő,  közel 1 millió Ft gyűlt össze a kezelésre – mesélte élményeit elcsukló hangon Kádárné Kiss Angéla.

Az Előszállási Ifjúsági Egyesület tagjai, élükön Kanik Péterrel (j) szervezték meg a jótékonysági rendezvényt.
Fotó: Egyesület

Az eseményt szervező egyesület vezetője, Kanik Péter is meghatódottan beszélt az összefogás tapasztalatairól, ahol az „adni öröm” érzését élhették át mindazok, akik ott voltak. Kiemelte, hihetetlen volt látni, ahogy kicsik és nagyok megajándékozták Zsoltikát, mosolyt csalva a kisfiú arcára.

– Színvonalas műsorokkal ékesítették a rendezvényt a Patakparti Óvoda süni csoportja, az Árpád Fejedelem Általános iskola 1. osztálya, az előszállási hip-hop tánccsoport, a nagyvenyimi és az előszállási néptánccsoport, valamint a falu versmondói. A műsorok után állófogadásra és közös beszélgetésre invitáltuk vendégeinket, a finom pogácsát és süteményeket Szabó Ferencné (Erzsi néni) varázsolta az asztalra. Ezúton is hálával és köszönettel tartozunk mindazoknak, akik valamilyen módon hozzájárultak ennek napnak megvalósításához. Borné Kapás Renáta licit formájában a facebook közösségi oldalon kezdett el segíteni Zsoltikának. Licitfelajánlások különböző helyekről érkeztek, hála Isten szép számmal volt ajánlattevő a jó ügy érdekében – nyilatkozta az Előszállási Ifjúsági Egyesület elnöke.

Színvonalas műsorok ékesítették a rendezvényt: az óvodások és általános iskolások mellett hip-hop és népi táncosok is ellepték a színpadot. 
Fotó: Egyesület

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában