Otthonra vágynak

2024.03.08. 09:00

Picur, Mailo, Domino, Szépség és Kuksi – mind arra várak, hogy örökbefogadják őket

A legfiatalabb mindössze pár hónapos, a legidősebb pedig 6 éves. A FEMA gondozottjai már alig várják, hogy gazdisodhassanak! De ki a legizgágább és ki a legnyugodtabb? Erről meséltek nekünk.

Déri Brenda

Fotó: Nagy Norbert / FMH-archív

A 6 éves ivartalanított úrról, Picurról úgy tartják az állatmentők, hogy egy igazi álomkutya: nyugodt, kiegyensúlyozott, jó idegrendszerű, szófogadó és alkalmazkodó. Ugyanekkor imád játszani és a középpontban lenni. 

Picur
Fotó: FEMA

A 2020-ban született Mailotól eláll a lélegzet is. Ez a tüneményes ivartalanított fiú kutya-, cica- és gyerekbarát. Kedves, nem túl izgága. Gazdicentrikus, szeret minden pillanatban az ember közelében lenni. Gondozói akkor adják örökbe, ha a gazdi vállalja, hogy benti kutya lesz. Ennek az az oka, hogy hajlamos a gazda után kiszökni. Így került az állatvédőkhöz is: kiszökött, gazdája pedig nem vállalta a bent tartást, így a FEMA-nál maradt. 

Mailo
Fotó: FEMA

A 3 éves Domino jelenleg még nem ivartalanított. Kedves, aktív kutyus, akiről nemrég választották le a kicsinyeit. Eltérő, hogy hogyan viszonyul más kutyákhoz, ezért egy olyan hely lenne számára az ideális, ahol egyedüli kutya lenne. 

Dominó
Fotó: FEMA

Szépség szintén 2020-ban született, ivartalanított hölgy, aki nyugodt és barátkozós. Konfliktusmegoldó, nevelő típus, a többi állatot szívesen tanítja. De emellett ő maga is tanulékony és figyelmes. Közepes mozgásigényű, szeret heverészni, de túrázni és sétálni is. 

Szépség
Fotó: FEMA

Végül pedig a néhány hónapos Kuksi, akinek az egyik szeme sajnos sérült, de ez semmiben sem gátolja, ugyanúgy önfeledten játszik társaival. Egy igazi rosszcsont, bolondos és játékos. Kutya, macska és gyerkőc mellett is jól el van. 

Kuksi
Fotó: FEMA

A gazdikereső kutyákkal kapcsolatban a következő elérhetőségen tehetik fel kérdéseiket az érdeklődők: 06/30-843-4346

A hét minden napján hívható délelőtt 10-től egészen az esti órákig. 

Amennyiben nincs kérdés, hanem egy adott kutyát szeretne valaki örökbefogadni, akkor az küldjön a FEMA számára egy bemutatkozólevelet: a [email protected] e-mail címre vagy Facebook üzenetben.


 


 


 


 


 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában