Nagy szerencséje volt

2024.03.04. 14:00

Kútba esett, majd a család szívébe fészkelte magát a baracskai kóbor cicus

Kútba esett, mégis jól járt az a baracskai kóbor cica, amelyikért igazán jelentős erőket mozgósítottak az állatbarátok és állatvédők hétvégén.

S. Töttő Rita

Fotó: FEMA Állatmentők Facebook

Nagy mázlija volt annak a kismacskának, amelyiknek a segélykérő nyávogását meghallották a baracskai nénihez érkező hozzátartozók hétvégén. A használaton kívüli, szeméttel teli kútból érkezett a cicus hangja, amelyet természetesen egyetlen jóérzésű állatbarát sem tud figyelmen kívül hagyni. Így volt ez azokkal a családtagokkal is, akik a nénihez érkeztek látogatóba. Azonnal segítséget kértek – árulta el a feol.hu-nak Bence Lajos, a Fema Állatmentő Egyesülete vezetője.

- A Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület hívta a NOÉ Speciális Kutató-Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület pákozdi számát. Egy ásott kútról volt azonban szó, ahová a tűzoltók szabály szerint nem mehetnek le az omlásveszély miatt, ha nem emberi élet van veszélyben. Felhívtak hát minket, hátha ezúttal is tudunk segíteni – tette hozzá az állatmentő, utalva egy korábbi hasonló esetre. - Aznap este kimentem a helyszínre Tóth Andor ipari alpinistával, aki leereszkedett ugyan a kútba, ám a benne lévő fennakadt szemét miatt nem fért a cicushoz. Másnap, hogy minden kellő előírást betartsunk, két alpinistával tértünk vissza a helyszínre – ekkor tehát már Hajagos Róbert is velünk tartott, aki Seregélyesen hozta ki a macskát a kútból.

A kút megtisztításával kezdték a mentést az állatvédők és alpinista segítőik, akik egy háromágú horoggal húzták ki a kútban fennakadt szemetet, lomokat, drótokat a felszínre. Ezt követően negyed óra alatt megtalálta a kútba ereszkedő szakember a cicust, amely a felfelé vezető utat egy alpintechnikai kötéltartó zsák biztonságában tehette meg. A cicust a felszínre érkezve az állatvédők megvizsgálták, s kiderült: sérülés nélkül úszta meg a 15 méteres esést és a pár napos rémálomba illő helyzetet. A kút tulajdonosai ezt követően a kutat befedték, hogy ne történjen újra hasonló, sőt mi több, a kiscicát be is fogadták. Az pedig már csak hab a tortán, hogy Femának nevezték el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában