Otthonra vágynak

2024.03.06. 14:00

Gettó, Zsálya, Tuni, Mirszi, Pepper és Mici – mind arra várnak, hogy örökbefogadják őket

Vannak köztük idősebbek és fiatalabbak, de egy valami biztos, családra és szeretetre vágynak a Herosz Fehérvári Állatotthon lakói. De kik ők? Most bemutatjuk őket gondozóik leírása alapján.

Déri Brenda

Zsálya

Fotó: HEROSZ

Gettó egy másfél éves ivartalanított terrier keverék fiúcska. Közepes termetű, a lakásban és a kertben is megtalálja a helyét, sőt más kutyusok és gyerekek társaságában is. Nagyon aktív, fiatal és neveletlen tini. Így tapasztalt és határozott gazdira van szüksége, aki tanítja és neveli. Ugyanekkor a rosszcsont mögött egy nagyon kedves, barátságos kutyus rejlik, aki figyel, fülel és mindenhol ott szeretne lenni, éppen ezért nem annyira bírja a bezártságot.

Gettó Fotó: HEROSZ

Zsálya egy 11 éves ivartalanított németjuhász keverék hölgy. A legjobb egy kertes ház lenne neki. Kedves, barátságos és kora ellenére nagyon aktív,  erőteljes eb. Határozott gazdát keresnek neki, aki kordában tartja és bír az erejével. Sok foglalkozásra, rendszeres mozgásra van szüksége, hogy lefáradjon, szimpla séta nem elegendő. Éber, jó jelző, pórázon nagyon húz és szeret pacsálni, fürdeni. Kutyákkal domináns, de akad azért olyan, akit elfogad. Még mindig tanítható, de ereje és hevessége miatt csak nagyobb – 16 év felettiek – gyerekek mellé javasolják és ugyanezen okból kifolyólag idősek mellé nem.

Zsálya
Fotó: HEROSZ

Tuni egy még nem ivartalanított 8 hónapos keverék kutyus és várhatóan kisebb közepes termetű lesz. Két település között találták anyjával és 3 testvérével. Lakásban és kertben is jól érezné magát. Beilleszkedő típus, így kutya, macska és gyerkőc mellett is teljesen jól el van. Érdeklődő, kedves, játékos, eleven és neveletlen. Felelős gazdát keresnek neki. 

Tuni Fotó: HEROSZ

Mirszi egy közel hét esztendős ivartalanított nőstény cicus. Lakásba ajánlják, akár idős, gyermek vagy másik macska mellé. Egykori tulajdonosa házát elárverezték, így ő és további két társa az állatotthonba került. Sem oltva, sem ivartalanítva nem voltak. Eleinte féltek és megviselte őket a változás, ezért Mirszi számára egy türelmes, gondoskodó gazdit keresnek, aki megtanítja neki, hogy az újtól nem kell félni. Ha feloldódik, kedves cica lesz, de időt kell neki adni.

Mirszi
Fotó: HEROSZ

Pepper egy 8 hónapos ivartalanított fiú cica. A lakásban remekül el lenne, gyerkőc vagy másik macska mellett is. Picit félénk, türelem kell hozzá, de nagyon kedves és engedi magát simogatni.

Pepper
Fotó: HEROSZ

Mici egy 3 év körüli ivartalanított leányzó. Ideális választás lakásban, idős vagy másik macska mellé. Azért került a Heroszhoz, mert egykori gazdája elhunyt, a családtagoknak pedig nem kellett, főleg úgy nem, hogy vemhes is volt. Nem csoda hát, hogy megrémülve került az állatotthonba, ahol aztán anya lett. Sajnos nem mindegyik kölyke volt életlépes, csak kettő maradt életben, de őket gondosan felnevelte. Kissé félénk és ijedt, így hozzá is türelem kell és annál több szeretet.

Mici
Fotó: HEROSZ

Az állatokról érdeklődni az alábbi számon lehet: 06/30-985-8309

Személyes látogatásra pedig a Herosz Facebook oldalán (https://www.facebook.com/fehervariallatotthon) foglalható időpontot.

Önkéntességgel és kutyasétával kapcsolatos információk: [email protected] címen.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában