„Vadat és halat, s mi jó falat..."

2024.03.16. 07:00

Élettel telt meg a Velence Korzó (galéria!)

Sokan élvezték a tavaszi napsütést a nemzeti ünnepen a Velencei-tónál. Családok sétáltak, mások a játszóterezést, az ugrálóvárat, vagy éppen a pónilovaglást választották a gyerekekkel. Olyanok is voltak, akik a kulináris élvezeteknek hódoltak a Velence Korzón.

Kecskés Zoltán

Megtelt a Velence Korzó a Halfesztiválra, kígyózó sorok a büféknél.

Fotó: Kecskés Zoltán / FMH

Halfesztivállal köszönti a tavaszt a tóparti település, amely csütörtöktől egészen vasárnap estig várja az érkezőket 11 és 20 óra között. Péntek délutánra illatmámorba borult az esemény helyszíne, sültek és rotyogtak a finomabbnál finomabb falatok.

Halas és húsos ételek egész sorából választhattak az érdeklők.
Fotó: Kecskés Zoltán  / FMH

„Vadat és halat, s mi jó falat, szem-szájnak ingere”, írta Arany János, a költő A walesi bárdok című versében. Bár a költemény nem a gasztronómia jegyében fogant, de ha Halfesztiválról van szó, mindenkinek óhatatlanul eszébe jutnak a poéta művének eme néhány sora.

A gofri mellett a vattacukor is nagy sláger volt.
Fotó: Kecskés Zoltán  / FMH

Változatos és bőséges volt a kínálat: lángos, gofri, vattacukor, halas és húsos ételek egész sorából választhattak az érdeklők, akikből akadt bőven, ugyanis kígyóztak a sorok a strandbüfék és a kitelepült vendéglátósok sátrainál. A délutáni óráktól jóformán parkolót sem lehetett találni, így többen biciklivel érkeztek. 

Többen, közvetlenül a parton gyönyörködtek a ragyogó víztükörben a lemenő Nap fényénél.
Fotó: Kecskés Zoltán / FMH

Öröm volt nézni, ahogy a téli álom után ismét élettel telt meg a tópart. Többen, miután ettek, és jól is laktak közelebb merészkedtek a tóhoz és testközelből gyönyörködtek a ragyogó víztükörben, míg voltak olyanok is, akik a kövekre leülve, kezüket a tóba mártották. A Halfesztiválra egészen vasárnap este nyolc óráig várják a kikapcsolódni vágyókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában