Mosolyogni kell, nem keseregni!

2024.03.28. 07:30

A 100 éves Baumkirchner Erzsébetet köszöntötték Székesfehérváron

Feol.hu

Erzsi nénit köszöntötték

Fotó: Simon Erika / ÖKK

Januárban töltötte be a századik életévét, de legalább két évtizedet letagadhat a korából Baumkirch­ner Erzsébet, akit Cser-Palkovics András polgármester és Deák Lajosné önkormányzati képviselő köszöntött fel szerdán délelőtt. Erzsi néni egyedül él, szeret főzni, vásárolni jár, sőt, savanyúvízért is elsétál a Rózsa ligetbe. Frissessége, életigenlése, mosolya egészen rendkívüli – derült ki a jeles jubileum alkalmából rendezett találkozón. 
Erzsi néni egész életében a malomiparban dolgozott, pályáját a Közép-Dunántúli Malomipari Egyesülésnél kezdte, ahol megalapította és vezette az első ágazati labort. Mint meséli, tanulásból és munkából állt az élete, így a magánéletre, a férjhez menésre nem maradt ideje. Egyetlen testvére, 88 éves húga Debrecenben lakik. Erzsi néni mellett áll és nagyon sokat segít neki a mindennapokban gyermekkori barátnője, Cser Mária néni. - olvasható az ÖKK közleményében.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában