SZKTV

2024.02.21. 20:30

Taroltak a dunaújvárosi diákok az ország legrangosabb szakmai versenyén

A Kulturális és Innovációs Minisztérium a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen idén is meghirdette a végzős diákok számára a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV). Ez az ország legnagyobb és legrangosabb szakmai megmérettetése a szakmát tanuló fiatalok számára.

Fotó: Lang Róbert/ MW-archív

Az SZKTV egy felmenő rendszerű verseny, amely egy területi előválogatóval veszi kezdetét. Itt elméleti tudásokról adnak számot a résztvevők, és aki itt legalább 60 százalékos eredményt ér el, az mentesül az írásbeli szakmai vizsga alól. Az első forduló legjobbjai továbbjutnak az országos válogatóba, ahol már a gyakorlatban kell bizonyítaniuk a fiataloknak. Innen a döntő következik, amelyet egy nagyszabású, többnapos rendezvény keretében bonyolítanak le a fővárosban. Ez a Szakma Sztár Fesztivál, és a végső helyezésektől függetlenül, aki idáig eljut, az nyugodtan tudatosíthatja magában, szakmája legjobbjának számít az országban!

Az idei versenysorozatra december 8-ig adhatták be jelentkezéseiket a fiatalok. Januárban sorra rendezték meg az első körös vizsgákat tizennégy szakmacsoportban. Az eredmények már megvannak, és a verseny honlapján folyamatosan töltötték fel azt is, hogy az egyes szakmákban kik jutottak tovább az országos válogatóba. Itt tartunk most, és a továbbjutók listájában ezúttal tizenkilenc dunaújvárosi középiskolásnak szurkolhatunk!

A hegesztők mezőnyében a Dunaferr Technikum három diákja, Katona Levente, Halupa Szabolcs és Kizmus József Barnabás bizonyíthat a második fordulóban. A Dunaferr ipari gépész tanulói igazán kitettek magukért, ugyanis a hat továbbjutó hely közül ötöt ők érdemelte ki: Meleg Zsófia, Horváth Csaba, Sinkler Ferenc József, Szemler Zoltán, Domokos Ákos. Ez tulajdonképpen azt is jelenti, hogy ebben a szakmában legalább két dobogós helyezésre is számíthatunk! 

A Hild József Technikumból három diák jutott be a következő fordulóba: egyikük Vasinka Martin Béla, aki a burkolók mezőnyében ért el kimagasló eredményt, míg Dienes Mihály és Gál Bence a magasépítő technikusok között folytathatja tovább a versenyt.

A Rudas Közgazdasági Technikum tanulója, Horváth Mónika az irodai titkárok mezőnyében jutott be a második fordulóba.

A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum is több továbbjutó diákkal büszkélkedhet. A kereskedelmi értékesítők között Almási Kíra Antónia, László Dorina és Patlók Darina Vivien, a logisztikai technikusok között pedig Virág Viktória, Csizmarik Roland és Oláh Csenge folytathatja a megmérettetést. Van még egy diákjuk, Buzeskó Szilvia, aki továbbra is versenyben van az ország legjobb cukrász tanulója cím elnyeréséért.

Ezúton is gratulálunk minden dunaújvárosi résztvevőnek, és sok sikert kívánunk a továbbjutóknak, drukkolunk nekik a minél eredményesebb szereplésért!

Szerző: Molnár Emese / duol.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában