Szerelem és vidámság a négyzeten

2024.02.08. 20:00

Még Jockey Ewing is ott volt Felsővárosban! (galéria, videó!)

Farsangoltak és Valentin-napoztak a felsővárosi nyugdíjasok. Így a szerelmi vallomások, a meghitt pillanatok mellett természetesen a bolondozások sem maradhattak el, ezzel is bizonyítva: nem csak a húszéveseké a világ!

Kecskés Zoltán

Jockey is nagyot alakított a jelmezversenyen, de a cigány asszony vitte a prímet.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Az összejövetel nem is kezdődhetett mással, mint az egyesület himnuszával: a „Nem csak a húszéveseké a világ" című slágert mintegy 40 ember dúdolta a Felsővárosi Közösségi Ház nagytermében – be kell valljam –, még jómagam is. A nyugdíjas “tinik” vezetője, Bognár Mária, örömmel fogadta az érkező tagokat, köztük a Fejér Megyei Hírlap stábját is.

A legszebb szerelmi versek hangoztak el a Valentin-nap jegyében.
Fotó: Nagy Norbert / FMH

A batyus jellegű rendezvényen felidézték a vidám népi szokásokat. Ám mielőtt ötletes maskarába bújva megdolgoztatták volna a rekeszizmokat és táncra perdítették szépkorú társaikat, romantikáztak egy kicsit. A több mint 25 éves, „Nem csak a húszéveseké a világ” Felsővárosi Nyugdíjas Klub néhány tagja előadásával megdobogtatta a szíveket, szerelmi töltettel bíró verseket szavalva. Elhangzott többek között Csokonai Vitéz Mihály: Reményhez, Juhász Gyula: Szerelem című szerzeménye, ám mielőtt a csillogó szemek megteltek volna könnyel, Csató József humoros történetétől ismét széles mosoly ült ki az arcokra.

Kitettek magukért a maskarába öltözött tagok. 
Fotó: Nagy Norbert / FMH

A délután folyamán a hangulat a hagyományos jelmezverseny során hágott a tetőfokára. A nyugdíjasok ugyanis ötletesebbnél ötletesebb maskarákban vonultak fel maguk és a társaság szórakoztatására. Ellátogatott a rendezvényre Jockey Ewing, a rock and roll bohóc, a parasztlegény, a díva, sőt még a cigány asszony is táncra perdült pörgős szoknyájában. Produkciója pedig annyira varázslatosra sikeredett, hogy még a zsűrit is lekenyerezte, sőt, őt figyelve még a bugi is beindult a lábakban. Így nem volt kérdés, hogy a jelmezversenyen is tarolt, megelőzve a rock and roll bohócot és Jockey Ewingot. Ezt követően folytatódhatott a vidám délután, a jó hangulatról pedig az elmaradhatatlan zene és tánc gondoskodott.

Az eseményről készült videó ITT érhető el. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában