Születésnapja alkalmából köszöntötték Ági nénit

2024.01.06. 09:30

Kilencven éves korát meghazudtoló vitalitással él a fehérvári nagymama

A tősgyökeres székesfehérvári Fülöp Gyula Jánosné, Ági néni, 90. születésnapján kapott megható köszöntést.

Hajdú Marianna

Fülöp Gyula Jánosné, Ági néni ünnepélyes köszöntése 90. születésnapján, Székesfehérváron

Forrás: ÖKK / Simon Erika

A Jancsár utcában péntek este különleges ünnepség zajlott: Fülöp Gyula Jánosné, Ági néni 90. születésnapját ünnepelték. Székesfehérvár tősgyökeres lakója Ági néni, aki 1934. január 5-én látta meg a napvilágot, életének kilenc évtizedét mindvégig a városban töltötte.

Ági néni élete mintaértékű: aktív, tele van életörömmel és sosem ismerte a megállást. A József Attila Gimnáziumban érettségizett, majd a Videotonnál töltötte dolgozó éveit, ahol először műszerészként, később programozóként tevékenykedett. Magánéletét tekintve is példakép: két házasságból négy gyermeket nevelt fel, és ma már 11 unoka és 17 dédunoka örülhet neki.

Nem csupán családjában, hanem a sportban is kiemelkedő szerepet töltött be. Fiatalon tornázott és versenyzett, később edzőként adta át tudását. A Köfém tornacsapatában óvodás tornával és versenytornával foglalkozott évtizedeken át, egészen 60 éves koráig. Egy 2014-es infarktus után ismét sportolni kezdett, úszik, tornázik, sőt versenyez is.

Székesfehérvár városa, Farkas László önkormányzati képviselő személyében, különleges elismeréssel köszöntötte Ági nénit: átadta neki a miniszterelnöki gratuláló emléklapot és a város ajándékait. Ági néni hosszú és boldog életének titkát a folyamatos aktivitásban, a vidámságban és a csüggedés elkerülésében látja. A sport mellett szeret olvasni, zenét hallgatni és a művészeteket is kedveli.

Az ünnepségen jelen voltak a családtagok, barátok is. Ági néni személye és életműve példaértékű mindenki számára, aki tudja, hogy az életet minden pillanatban teljes szívvel és lelkesedéssel kell élni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában