Bővült a lakóközösség

2024.01.14. 09:00

Már be is lakta új otthonát a pusztaszabolcsi fakopáncs

Pusztaszabolcs egyik társasházának lakói úgy döntöttek, fészekodúk kihelyezésével biztosítanak szállást a környékbeli harkályoknak. Az első lakó már az odúk kihelyezése napján megérkezett.

Héjj Vivien

Madár- és természetvédelmi eszközöket kaphatnak a nyertes települések

Forrás: pexels.com

A madaraknak szánt szálláshelyek bővüléséről a település polgármestere adott hírt közösségi felületén. Mint írta, sokak kedvenc madarának, a fakopáncsnak az idős fák kötelező kivágása miatt egyre kevesebb tápláléka és fészkelőhelye marad. Ennek okán döntött úgy a pusztaszabolcsi Szabolcs liget 7-8-9. társasház lakóközössége, hogy a Magyar Madártani Egyesület segítségével fészekodúkat helyeznek ki a közeli fákra.

Az új odú első lakója már a telepítés napján megérkezett
Forrás: Simonné Zsuffa Erzsébet közösségi oldala

Az ötlet igencsak pozitív fogadtatásban részesült, ugyanis egy harkály már az odúk kihelyezése napján elfoglalta az egyik szálláshelyet. A lakók megfigyelései szerint az „új szomszéd” már el is kezdte komfortosabbá tenni új otthonát. A fakopáncs boldogsága a lakóközösség számára is jót jelent, ugyanis így a társasház szigetelése helyett már a saját otthonát csinosítgathatja a kismadár.

– A természet „visszacsábítása” a városba az egyik legfontosabb dolog, amivel élhetővé és barátságossá tudjuk tenni Pusztaszabolcsot – húzta alá a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában