Mókázás

2024.01.15. 11:30

A lovaké és a szórakozásé volt a főszerep a Ma No Ka - Tanyán

Szeles, de szikrázó napsütéses időjárás köszöntötte a téli családi napra érkezőket a Ma No Ka - Tanyán. Január 13-án, szombaton az egész délelőtt a lovakról és a szórakozásról szólt. Hat család töltötte együtt ezt a néhány órát, melynek során egy kis szívmelengető ital elfogyasztása után közösen készítették elő a lovakat egy kis nyereg alatti mókázáshoz.

Kecskés Zoltán

"Elsőbálozó" családok is részt vettek a Ma No Ka - Tanya családi délelőttjén.

Fotó: Ma No Ka - Tanya

– Az esős időjárás miatt egy héttel tolni kellett a programot, de megérte! – kezdte beszélgetésünket Fridrich-Czinkóczi Kata, majd így folytatta: Nagyon büszke vagyok Fortunára és Tündérre! Több mint 20 ember sürgölődött körülöttünk, fésülték, pucolták őket, a hátukon pedig egyszerű lovaglásnál több is történt! A velünk tartó családtagok élő feladatként szolgáltak, kerülgették őket, csapatmunka volt a fel- és leszállás, sőt az igazán bátrak háttal is utazhattak, illetve csúszdaként használhatták a lovak popóját. Mondanom sem kell, osztatlan sikert arattak a feladatok! – fűzte hozzá.

Hat család töltötte együtt ezt a néhány órát.
Fotó: Ma No Ka - Tanya

Mint megtudtuk, az időpontváltozásnak köszönhetően régi motoros barátaikon kívül "elsőbálozó" családok is velük tartottak, remélik nem nem utoljára. És itt még nem állnak meg Fridrich-Czinkóczi Katáék, ugyanis a tanyán további kisebb programok is várhatóak és egy nagy attrakció is: – A tavalyi nagy sikernek köszönhetően idén is megrendezésre kerül a lovasnapunk, melyre már most gőzerővel készülünk, hogy a tavalyinál is színesebb programokkal és bemutatókkal tudjuk elkápráztatni a vendégeinket! Azt hiszem, érdemes már most beírni a naptárba: 2024. május 18., II. Ma No Ka Lovasnap!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában