Hamarosan lehull a lepel!

2024.01.27. 15:00

Ismét versenyre kelnek a kolbászok Kislángon

Idén is sokak nagy örömére megtartják a kislángi kolbásztöltő versenyt február 24-én, amelyet már most nagy érdeklődés övez. Tavaly például az ország minden tájáról érkeztek csapatok, érdeklődők, mindenki csodájára járt az eseménynek.

Kecskés Zoltán

Illusztráció: Nagy feladat előtt a zsűi - hamarosan Kislángon is lógnak a kolbászok.

Fotó: KM/Archív

– A titok a bevált receptben van – avatott be Rumpler Tibor polgármester, az újkori hagyományt teremtő kislángi kolbásztöltő-fesztivál ötletgazdája. Kiemelte, már korán elkezdődik majd a sürgés-forgás, ám még mielőtt a disznó gyanút fogna, összegyűlnek és mindenek előtt áldomást isznak a test-test elleni harc sikerére. Hozzátette, itt a jó hangulat a lényeg: az, hogy a régi és új barátok, ismerősök találkozzanak és a darálás, töltés, sütögetés, vagy éppen a jóízű lakmározás közben kikapcsoljanak – fűzte hozzá a faluvezető, akinek a szavaiból kitűnt az is, hogy lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere, sőt még annál is több.
– Anélkül, hogy mindent elárulnék, hiszen még javában folyik a szervezés, annyi már biztos, hogy ismét velünk lesz Domokos László erdélyi származású színész, aki már szinte hazajár ide és már-már sztárséfeket meghazudtolva készíti el a székelyföldi különlegességeket. Hogy mi lesz még? Az egyelőre legyen meglepetés, jövő héten mindenre fény derül! – fogalmazott titokzatosan Rumpler Tibor.

A vezető képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában