2024.01.27. 14:38
Hagyományőrző kolbásztöltés – ötödik alkalmához érkezik idén a kulcsi rendezvény
Idén immáron ötödik alkalmához érkezik a méltán híres és sikeres kulcsi kolbásztöltő verseny. A szervezők várják a 3-4 fős csapatok jelentkezését.
Fotó: DH-Archív
Az V. Kulcsi disznótoros és kolbásztöltő verseny egyik fő célkitűzése a hagyományok ápolása és a méltán híres, magyar kezek által készített házi kolbász megismertetése. A rendezvényt február 24-én, szombaton tartják a Nap Háza Hold Udvara központban.
A programtervezet szerint negyed 8-kor kezdődik a hagyományos disznóvágás, ami várhatóan 11 óráig tart. Eközben 10:30 órától elkezdődik az Ambrus Attila által vezetett kerámia foglalkozás, melyen a részvétel előzetes jelentkezéshez kötött. A délelőtt során 11 órától tartják a résztvevő csapatok regisztrációját, majd délben Jobb Gyula polgármester és Darabos Gábor főszervező nyitják meg az eseményt.
A versenyre 3-4 fős csapatok jelentkezését várják február 17-ig a [email protected] e-mail-címen. Az induló csapatok feladata, hogy az átvett öt kilogramm kolbászhúsból sütnivaló kolbászt készítsenek. A zsűri számára minden csapatnak le kell adnia egy pár sült kolbászt. A csapatoknak maguknak kell gondoskodniuk az előkészítéshez szükséges eszközökről, a fűszerekről, valamint az elkészített kolbászok megsütéséhez szükséges berendezésekről – a szervezők kérik az elektromos sütők mellőzését. Az elkészült kolbászok zsűrizése 15 órakor, az eredményhirdetés 15:30 órakor kezdődik. A zsűri elnöke Grenyovszky Károly séf.
A hagyományőrző programra minden érdeklődőt várnak a szervezők. A jó hangulatról Mészáros Gábor élőzenés műsora gondoskodik.