Már fogadják a csapatok jelentkezését

2024.01.27. 14:38

Hagyományőrző kolbásztöltés – ötödik alkalmához érkezik idén a kulcsi rendezvény

Idén immáron ötödik alkalmához érkezik a méltán híres és sikeres kulcsi kolbásztöltő verseny. A szervezők várják a 3-4 fős csapatok jelentkezését.

Héjj Vivien

Fotó: DH-Archív

Az V. Kulcsi disznótoros és kolbásztöltő verseny egyik fő célkitűzése a hagyományok ápolása és a méltán híres, magyar kezek által készített házi kolbász megismertetése. A rendezvényt február 24-én, szombaton tartják a Nap Háza Hold Udvara központban.

A programtervezet szerint negyed 8-kor kezdődik a hagyományos disznóvágás, ami várhatóan 11 óráig tart. Eközben 10:30 órától elkezdődik az Ambrus Attila által vezetett kerámia foglalkozás, melyen a részvétel előzetes jelentkezéshez kötött. A délelőtt során 11 órától tartják a résztvevő csapatok regisztrációját, majd délben Jobb Gyula polgármester és Darabos Gábor főszervező nyitják meg az eseményt.

A versenyre 3-4 fős csapatok jelentkezését várják február 17-ig a [email protected] e-mail-címen. Az induló csapatok feladata, hogy az átvett öt kilogramm kolbászhúsból sütnivaló kolbászt készítsenek. A zsűri számára minden csapatnak le kell adnia egy pár sült kolbászt. A csapatoknak maguknak kell gondoskodniuk az előkészítéshez szükséges eszközökről, a fűszerekről, valamint az elkészített kolbászok megsütéséhez szükséges berendezésekről – a szervezők kérik az elektromos sütők mellőzését. Az elkészült kolbászok zsűrizése 15 órakor, az eredményhirdetés 15:30 órakor kezdődik. A zsűri elnöke Grenyovszky Károly séf.

A hagyományőrző programra minden érdeklődőt várnak a szervezők. A jó hangulatról Mészáros Gábor élőzenés műsora gondoskodik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában