Advent

2023.12.19. 11:00

Ünneplőbe öltöztek a mezőszilasi szívek

Advent harmadik hétvégéje Mezőszilason is mozgalmasan telt: kvíz, ünnepi dalok és táncház.

Kecskés Zoltán

A Mezőszilasi Németh László Általános Iskola által szervezett kvíz izgalmas percei.

Fotó: Egyesület

– Egyesületünk életében igen mozgalmasan telt advent harmadik hétvégéje – kezdte beszélgetésünket Varga Bianka, a Mezőszilasi Hagyományőrző és Faluvédő Egyesület szóvivője – Szombaton a helyi Ezüst Hárs Idősek Otthona munkatársainak kedves meghívásának eleget téve az intézmény lakóinak kedveskedtünk egy ünnepi műsorral. A délelőtti programon Egyesületünk néptánccsoportja, Miska-hegyi Néptánccsoport előadta Őcsénytől Székig című karácsonyi műsorát, majd ezt követően tagjaink minden idős lakónak jó kívánságok mellett egy kis ajándékkal kedveskedtek. A jó hangulatú, meghitt légkör igen jót tett mindannyiunk lelkének – tette hozzá, majd a vasárnapi gyertyagyújtás meghitt pillanatáról is beszélt. 

Miska-hegyi néptánccsoport a mezőszilasi Ezüst Hárs Idősek Otthonában.
Fotó: Egyesület

– Vasárnap már a kora órákban megindult a készülődés egyesületünk székhelyén a délutáni adventi ünnepségre, melyet együtt szerveztünk a Mezőszilasi Németh László Általános Iskolával. A két órakor kezdődő eseményen számos programmal vártuk az iskolával közösen az érdeklődőket. A délután egy, a szülőknek szervezett, izgalmas kvízzel vette kezdetét, mely után a helyi fiatalokból álló Blue May együttes kápráztatta el a közönséget ünnepi dalokkal. Az esemény második felében egyesületünkön volt a sor. Néptáncosaink előadták az adventi ünnepek alkalmából készített táncaikat, melyet Kutasi Dániel citerajátéka tett teljessé. A résztvevő gyerekek örömére egy játékos táncházzal zártuk a délutánt, ahol Moldvából érkező hagyományos táncházas nóták csendültek fel. Az ünnepi műsorok mellett az iskola munkatársai egy ízletes vacsorával, míg egyesületünk tagjai finom süteményekkel várták az érdeklődőket.  

Blue May együttes adventi koncertje
Fotó: Egyesület

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában