Jó hangulatú esemény

2023.12.16. 07:00

Sörpárlattal bővült a püspöki sörcsalád

Kóstolóval egybekötött sajtótájékoztatón mutatták be a székesfehérvári püspökség újra kapható söreit, amely egy új exkluzív taggal, a Prépost sörből készült sörpárlattal bővült.

Kecskés Zoltán

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

 A Barátok kávézóba szervezett rendhagyó esemény Prohászka Ottokár, székesfehérvári püspök sörhöz kapcsolódó gondolataival kezdődött, melyet Nagy Péter színművész tolmácsolt a megjelenteknek, megalapozva ezzel a jó hangulatot. 

Ezt követően Spányi Antal megyéspüspök mutatta be a Székesfehérvári Egyházmegye különleges termékeit, amelyek új köntösben, de a megszokott minőségben kaphatóak. Köztük volt a Prépost sörből készült sörpárlat is, amely méltó tagja lehet a Székesfehérvár történelmében nagy szerepet játszó papi méltóságról és szentekről elnevezett 2015 óta kapható Szent Imre, Szent Gellért és Prépost sörök családjának. Spányi Antal ugyanakkor rámutatott, a termékek létrehozását főként lelkipásztori és nem üzleti szempontok vezérelték, így nem kívánnak versenyezni a nagy szerzetesrendekkel. Egyszerűen szeretnék az embereket egy új síkon, platformon megszólítani és közelebb kerülni hozzájuk.

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Mi a sör esszenciáját hoztuk el, melynek készítése  nagyrészt megegyezik a pálinkáéval – ezt már Vértes Tibor pálinkafőző mester, az Agárdi Pálinkafőzde ügyvezetője mondta a sörpárlat bemutatásakor. Az eseményen tiszteletét tette Róth Péter alpolgármester is, aki felszólalásában örömét fejezte ki, hogy a környéken egyre több kis- és középvállalkozás foglalkozik azzal, hogy kézműves termékeket állítson elő, amivel a helyi gazdaságot is segítik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában