Jegyzet

2023.12.23. 10:00

Mezeket a fa alá!

Mit szeretnél kérni karácsonyra? – kérdeztem a tízesztendős keresztfiam, aki hatalmas focibolond. Ki nem hagyna egy meccset sem a tv-ben, de sokat jár a pályákra is, ezen kívül pedig szervezett keretek között is rúgja a bőrt korosztályában.

Káldor András

Fotó: pexels.com

- Természetesen egy igazi Szoboszlai mezt! – jelentette ki határozottan. Ez nemcsak kérésként, hanem tényleges óhajként szakadt ki belőle. Megértettem a „feladatot”, és elgondolkoztam azon, hogy az „én időmben” mit adtam volna egy Pelé, vagy egy Karsai mezért? Jó, mi is megoldottuk, mert az iskolából hazavitt kréta segítséget jelentett, és csak felkerültek a kedvencek nevei a hátunkra. Legalábbis addig, amíg nem a mosógépbe vezetett az útjuk…
Néhány éve rendszeresen megfordultam a Sóstó stadionban, és milliószor összefutottam az edzésre igyekvő nyolc-tízéves focista palántákkal. Sokszor néztem őket, ahogy elfutottak mellettem, Ronaldo, Messi, Viera, vagy éppen Raúl feliratú – ahogy ők mondták „kamu” dresszekben. Egy edzővel beszélgetve megtudtam, nem tudnak mit tenni, mert nincsenek magyar példaképek, a külföldiekre vannak rákattanva a srácok. Örömmel tapasztalom, mára ez megváltozott! Persze ehhez kellett az, hogy a magyar labdarúgó válogatott sorra, évről-évre szállítsa a jó eredményeket. Ja, és lettek olyanok, akiknek a nevével ellátott mezét jó szívvel felveszik az ifjak! És, most nemcsak a válogatottra fókuszálva – a Fehérvár FC (leánykori nevén Videoton FC) együtteséből már ugyancsak ott a lehetőség, hogy Kenan Kodro, Schön Szabolcs, és a többiek neve is ott legyen a mezeken. Ez lenne az igazi!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában