Eseménydús esztendőt tudhatnak maguk mögött

2023.12.12. 19:08

Megtartotta évzáró összejövetelét a Fejér Megyei Cukorbetegek Egyesülete

Havonta megrendezett találkozója helyszínén, az Öreghegyi Közösségi Házban tartotta évzáró, karácsonyi összejövetelét a Fejér Megyei Cukorbetegek Egyesülete.

Héjj Vivien

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Eseménydús évet tudhat maga mögött az egyesület, melynek idén megválasztott elnöke, Nagyváriné Feldmüller Ilona elmondta, idei évi utolsó találkozásuk az ünneplés mellett lehetőséget adott arra is, hogy megtartsák soros közgyűlésüket, melynek központi témája a székhelyváltás volt: januártól a Fürdő sor 3. szám alatti épületben lesz a szervezet székhelye, ám a minden hónap utolsó keddjén tartott összejövetelüknek továbbra is az Öreghegyi Közösségi Ház ad otthont.

– Minden hónapra szervezünk programokat, egészséges életmóddal, táplálkozással kapcsolatos előadásokat. Érkezik hozzánk dietetikus, gyógyszerész és pszichológus is – mondta a jövő év terveiről az egyesület elnöke.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A jelenleg hetvenegy tagot számláló egyesület szeretetvendégségén ínycsiklandó falatok várták a megjelenteket. A karácsonyi ünnepség keretében a versek és énekek mellett egy saját költeményt is hallhatott a közönség, majd közös énekléssel zárult a program.

– Ők azok, akik egymást segítik, akik mindenben egymás támaszai. Azonosak a problémáik és együtt keresik a megoldásokat. A cukorbetegeké egy nagyon régi egyesület. Amikor 2010-ben az egészségfejlesztési tervről gondolkodtunk és 2011-ben elindítottuk, akkor nekünk is nagy szerepünk volt abban, hogy az addig alvó egyesületet felébresszük, és azóta is folyamatosan segítjük a programjaikat – mondta az egyesületről Östör Annamária önkormányzati képviselő, egészségügyi és sporttanácsnok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában