Tisztelet a legendának

2023.12.19. 20:30

Lelkes István emlékére rendeznek asztalitenisz versenyt

Egy helyi sportlegenda, Lelkes István emlékének adózva a Csóri Asztalitenisz Szakosztály különleges emlékversenyt szervez.

Hajdú Marianna

Fotó: Illusztráció/pexels.com

A szakosztály új vezetője, Fornai Miklós mesélt a Feol.hu-nak a verseny hátteréről és arról, hogyan őrzi ez az esemény Pista bá' örökségét.

A Csóri Asztalitenisz Szakosztály szívében mindig is különleges helyet foglalt el Lelkes István, mesél elődjéről a szakosztály jelenlegi vezetője, majd hozzáteszi, hogy “Pista bá” nemcsak vezetőként, de mentor és barát szerepében is maradandó nyomot hagyott mindenkiben. 

Két évvel ezelőtti távozása óta a szakosztály minden évben megrendezi az ő nevével fémjelzett emlékversenyt, amely nemcsak sportesemény, hanem egy közösséget összekovácsoló, érzelmekkel teli megemlékezés is.
Az emlékverseny jelentősége túlmutat a sporton: az asztalitenisz szerelmesei és azok, akik valaha ismerhették Lelkes Istvánt, együtt emlékeznek meg róla. 

A verseny egyfajta tiszteletadás és örökségmegőrzés is egyben, amely által Pista bá' emléke tovább él a közösség szívében.

A december 28-ai versenyre a nevezések gyorsan betelnek, ami jól mutatja, mennyire népszerű és várt esemény ez a helyi asztalitenisz közösségben. A szervezők arra ösztönzik az érdeklődőket, hogy időben jelezzék részvételi szándékukat, hogy biztosítsák helyüket ezen a különleges sporteseményen.
Az emlékverseny nemcsak a helyi közösség számára fontos, hanem azoknak is lehetőséget nyújt, akik a versenysportban szeretnék kipróbálni magukat, hiszen maximum NB-III-as szintig várják a versenyzőket. Ez a megközelítés lehetővé teszi a különböző képességű sportolók számára, hogy egyenlő esélyekkel induljanak, és közben megemlékezzenek egy olyan ember életművéről, aki mély nyomot hagyott a sportágban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában