Angyali hangok

2023.12.26. 15:30

Karácsonyi dalpremier az igari ünnepen (videóval!)

A mezőszilasi gyerekkórus a „Gyere el közénk” nevet viselő első zeneszámuk után, újabb gyöngyszemmel, üdítő slágeres zenei elemekkel színesített karácsonyi dallal jelentkezett. A Mezőszilasi Gorsium Kórus alapítói, Szabó Eszter és Pethes Máté úgy gondolják, hogy ebben a rohanó világban igaz értéket teremtettek a gyerekekkel közösen.

Kecskés Zoltán

A Mezőszilasi Gorsium Kórus „Úgy szeretünk szent karácsony" című dalának egyik jelenete.

Fotó: Nagyné Bodnár Zsuzsanna

Ha már sikerült kicsit magatokhoz térni a bejgli, halászlé, töltött káposzta kómából, mutatunk egy új számot, amitől garantáltan ismét ünnepi hangulatba kerülsz, így karácsony utolsó napján. Érdemes kihasználni az utolsó órákat, hiszen újra egy évet kell várnunk erre a gyönyörű, meghitt ünnepre.  

A Mezőszilasi Gorsium Kórus legújabb dalának címe "Úgy szeretünk szent karácsony", amelynek klipje a szombati igari ünnepségen mutatkozott be a nagyközönség előtt. A hangszerelése finoman illeszkedik a dalszöveghez, amely azt hiszem eléggé kortalan, mégis kicsit modern hangzásra törekszik. Könnyen emészthető. A kórus alapítói szerint, egy igazi csoda született: – A videóklipben 51 gyerek szerepelt, amiből 16 gyerek rövid szólót is énekelt. Egy igazi ízig-vérig karácsonyi dal, amivel semmi más célunk nem volt, csak az, hogy megörvendeztessük a közönséget. Azt hiszem sikerült! – mondta lelkesen Szabó Eszter, aki a mögöttük álló stábbal  ismételten igencsak kitettek magukért. A vörös-szőke hajszú tanárnő a forgatás rejtelmeibe is beavatott:

A beltéri jeleneteket több helyszínen forgatták, még Szabó Eszterék otthonába is ellátogattak. 
Fotó: Fülöp Zoltánné

– A videóklippet december 7-én egy nap alatt forgattuk le, a szokásos stáb közreműködésével. A zene Szabó László, édesapám és az én közös szerzeményünk, a videót pedig Szaller Péter készítette el. Hatalmas szerencsénk volt, mert az időjárás kegyes volt velünk, és hatalmas hótakaró fedett mindent a szabadtéri jelenetek forgatásakor. A gyerekek a hócsatát várták a legjobban, amiből hosszú idő nem jutott, de ami maradt az igazán aktívan telt. A beltéri jelenetek több helyszínen lettek forgatva, vettünk fel képeket a Németh László Általános Iskolában Mezőszilason, a saját otthonunkban, illetve Simontornyán az NBZS Fotó stúdióban is. A videóklip mellett egy interjú videót is készítettünk, amiben a karácsonyról kérdeztük a gyerekeket és el kell hogy mondjam, igazán kreatív válaszok születtek az előző werkvideónkhoz hasonlóan. Egyértelműen a szeretet és a család volt mindenki számára a legfontosabb karácsonykor, de azért az ajándék sem elhanyagolható, és nagy népszerűségnek örvendett a mézeskalács és a karácsonyfa is. A jövőben még számos hasonló munkával készülünk, de ez egyelőre még meglepetés – zárta gondolatait Szabó Eszter.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában