Mosoly az arcokon

2023.12.08. 11:30

Az égből szállt alá a Fejérvíz Mikulása

Izgatott gyereksereg várta Fehérvár külvárosában, hogy előbukkanjon a nagyszakállú. Szenzáció volt a javából: a Fejérvíz Mikulása egy több mint 30 méter magas víztoronynak a tetejéről csalt mosolyt az iskolások arcára.

Kecskés Zoltán

Cukoreső hullott az égből a Mikulás zsákjából.

Fotó: Nagy Norbert

A mintegy 40 fős gyerekhad – akik Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda második osztályos diákjai voltak –, mit sem sejtve érkeztek a Öreghegyi víztoronyhoz, hogy majd kísérőik buzdítására, mosollyal az arcukon, énekszóval csalogassák elő a Mikulást. A gyerekek hívószavának eleget téve a nagyszakállú előbújt magas rejtekéből és óriási üdvrivalgás közepette szaloncukrot szórt az égből.  

Integető Mikulás az Öreghegyi víztoronynál. 
Fotó: Nagy Norbert

Ezzel a különleges és látványos  show-val sikerült különlegessé tenniük a lurkók napját a Fejérvíz munkatársainak, akiktől azt is megtudtuk, hogy az ötlet Somorjai Miklós, a vízellátási üzemmérnökség vezető-helyettes fejéből pattant ki, aki Miklósként és december 5-i születésűként évek óta belebújik a Jóságos piros gúnyájába.

A Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda második osztályos diákjai izgatottan várták, hogy megpillanthassák a több mint 30 méteres magasban lévő Mikulást. 
Fotó: Nagy Norbert

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában