Szívhez szóló üzenet

2023.11.19. 18:00

Presbiterválasztás Válon

November 19-én, vasárnap 9 órakor, az istentisztelet részeként Egyházközségi Közgyűlést tartottak a váli reformátusok, melynek napirendi pontja a presbiter- és gondnokválasztás volt. Szavazásra azok voltak jogosultak, akik a Választói Névjegyzékben szerepelnek.

Kecskés Zoltán

Dombi Ferenc lelkipásztor a jó útról, a boldogságot jelentő keskeny útról beszélt.

Fotó: Kecskés Zoltán / FMH

A Magyarországi Református Egyház törvényei szerint az egyházközségek presbitériumai minden gyülekezetben megújulnak 2024. január 1-től újabb 6 éves ciklusra. Ennek tett eleget a Váli Református Egyházközség is.

A jeles alkalom szívhez szóló igehirdetéssel kezdődött, melyben Dombi Ferenc lelkipásztor a jó útról, a célba vezető keskeny útról beszélt, arról az útról melynek kezdetén ott áll a Golgotai kereszt. A Szentírás szavait idézve kiemelte, ez az egyetlen út, amely az igazi boldogsághoz vezethet bennünket, amely nem megszerezhető, nem kiharcolható, hanem Istentől kapott. Az igehirdetést követően a hívek éltek az úrvacsora jegyeivel, majd megválasztották az egyházközség életének felelős irányítóit.  A voksolás érvényes volt, mely során 8 presbitert (Bence Dezső, ifj. Bence Dezső, Csokás Tamás, Fábián Éva, Kecskés Gábor, Kecskés Péter, Kocsis Bálint, Ujszászi Viktor), egy gondnokot (Bencze Dezső) és hat presbitert (Csókás László, Kecskés Attila, Kecskés Tamás, Kocsis Irén, Kovács Györgyné, Magyar István) is megválasztottak. A megválasztott elöljárók majd decemberben tesznek fogadalmat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában