Program

2023.11.05. 16:00

Már most gondoltak Martonvásáron az őszi madáretetésre

Mozgalmas, piaccal, madáretető és madárcsemege készítéssel kezdődött a szombat Martonvásáron.

S. Töttő Rita

Fotó: Foki Gábor

A Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ és a piactér megtelt szombaton piaci árusokkal, érdeklődőkkel, vásárosokkal és kézműves foglalkozásra igyekvő családokkal Martonvásáron. A szombati termelői piac ugyanis kiegészült egy, az őszi szünet idején nagyon is aktuális programmal: Mihálovics Mónika segítségével készíthettek a gyerekek madáretetőt, sőt, látványos – és minden bizonnyal a madarak számára ínycsiklandónak tűnő – madárcsemege készítéssel.

Fotó: Foki Gábor


Sokféle korosztály érkezett a foglalkozásra, így mindenki a maga korának megfelelő madáretetőt készíthetett: a gyakorlottabbak például vesszőből fonhatták a dekoratív, díszítő elemnek is beillő etetőket.

De volt itt kukorica, fejtett bab, szotyola és egyéb madárcsemege is, melyből formára ragasztott szép és hasznos őszi táplálékforrást készítettek a résztvevők. Akik egyébként, a madarak etetésére vonatkozóan kis tájékoztató lapot vihettek magukkal haza, hogy otthon is tanulmányozhassák a tudnivalókat. A témába vágó kis vers, A cinege cipője pedig a kemencénél lévő dekorációs falon várta a természetbarát családokat ezen a szombati, martonvásári napon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában