Megmentették Andi bohócot

2023.11.30. 14:30

Ilyen is van! A hősöknek is elkél néha a segítség!

– A jóság és a segítőkészség még nem veszett ki az emberekből – mondja Andi bohóc, aki szerdai személyes, megható élményét elmesélve örömkönnyek szöktek a szemébe, ugyanis – mint mondta –, jó lelkű emberek segítettek rajta, miután meglátták, hogy műszaki hibás járgánya a fehérvári közlekedési csomópontban ragadt.

Kecskés Zoltán

Többen is Andi bohóc segítségére siettek, miután járgánya lerobbant a kereszteződésben. Azóta már az autója is életre kelt!

Fotó: Andi bohóc

Rendszeresen beszámolunk olyan, a közösségi médiában is megírt esetekről, amikor ismert vagy ismeretlen segítő szándékú emberek aranyozták be egy-egy megyei, jelen esetben fehérvári lakos napját.

A hihetetlen történetet hallva persze voltak olyanok is, akik nem álltak meg neki segíteni, azonban öröm volt eljutni oda, hogy a mai rohanó és sokszor személytelen világban mégis akadtak önzetlenek. Hál' istennek vannak még olyanok, akiknek nem közömbös mások sorsa. Ilyen Andi bohóc is, aki egész évben, de karácsony közeledtével különösen, a hátrányos gyerekeknek segít krampusz társaival, szinte az egész megyét megmozgatva. A minap azonban ő szorult segítségre.

– Mikor adunk, egy jó érzésünk van, hogy segítettünk másnak, általunk valaki több lett, de ha mi kapunk az is egy felemelő érzés, ami bizonyítja, hogy a segítőkészség még nem veszett ki az emberekből! Azt hiszem erre mondják: Minden jó, ha a vége jó! – kezdte beszélgetésünket, majd a részletekre is kitért:

– Szerda dél körül a Palotai úti Shell benzinkút kereszteződésében megállt az autóm. És persze, hogy olyan helyen ahol akadályoztam a forgalmat. Eléggé  kellemetlen volt, de nem tudtam mit csinálni. De akadt egy legyén a gáton, egy fiatalember, aki rögtön jött segíteni, majd csatlakozott hozzá egy biciklis és egy benzinkutas is és betolták a a műszaki hibás járgányomat a töltőállomásra. Ott rögtön kaptam egy autószerelő számát, aki szintén nemes gesztust tett: rögtön jött és felmérte a helyzetet, megrendelte a szükséges alkatrészeket, intézte az autóm hazaszállítását. És akkor újabb csoda ért: alig pár órával az ominózus eset után, 17 órára elkészült az autóm! A ketté tört féltengelyt és a defektes gumimat is megjavították, majd jó szerencsét és munkát kívántak a missziómhoz, az „Újra segíthetsz egy mikuláscsomaggal!" kezdeményezéshez, melnyek keretében december 8-ig várjuk még a felajánlásokat a megye több mint ötven gyűjtőpontján. Hálás vagyok a segítőimnek, a felajánlóknak! Úgy hiszem, Isten rám mosolygott!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában