A távoli Pusztinában angyalok emelik süvegjüket

2023.11.30. 09:00

Fejér ismét bizonyította, szereti a szórvány magyart (videó)

Mint arról beszámoltunk, Fejérben ismét adakoztak a szórványban élő pusztinai magyarok karácsonyára. Szerdán megérkezett az ajándékokat szállító kisbusz Pusztinába.

Nagy Zoltán Péter

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

A csángó magyarok által összeszámolt dobozok száma, amit Fejérből küldtek a jólelkű emberek, 247 darabot adott ki. És itt nem pusztán a darab számít, hanem az összetartozás, a szeretet.
Amikor begördült a Székesfehérvári Városgondnokság kisbusza Pusztinába, pedagógusok, fiatal gyermekek és középiskolások várták izgatottan. Mert messze az anyanyelv otthonától minden magyar szónak túlfűtött értéke van. A dobozok többsége nemek szerint, korosztály alapján címkézve sorakozott, és sietve pakolta ifjú és nem ifjúnak kikiáltott.

Fotó: Nagy Zoltán Péter /  FMH

Ünnep Pusztinában, amikor megérkeznek a Fejér megyeiek által összeállított csomagok. Így volt ez idén november 29-én is. Az ajándékot fogadók kis csoportjának élén Mátyás Mónika állt, aki háláját fejezte ki a Fejér megyeieknek. Filmes tudósításunk erről mesél az otthoniaknak.
Az ajándékok útját és a csángók utazását Székesfehérvárra a városgondnokság kisbuszán túl a a Hit, Remény, Szeretet Alapítvány, a Moldvai Magyarságért Székesfehérvári Egyesület és a LogSol Kft. biztosítja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában