Részvételi rekord

2023.11.29. 11:00

Dolgoztak az agytekervények Alapon

Ismét jó hangulatot hozott az Arany János Művelődési Ház és a helyi önkormányzat által meghirdetett műveltségi vetélkedő. Arról nem is beszélve, hogy a negyedik forduló nevezési rekordot is hozott. Soha ennyien nem vettek még részt a vetélkedőn.

Kecskés Zoltán

A hangulatra ezúttal sem lehetett panasz. Az Elmebajnokság kiélezett versenyt hozott.

Fotó: Önkormányzat

Az Elmebajnokság névre keresztelt kvízestnek immáron a negyedik fordulóját tartották néhány nappal ezelőtti este és ahogy az lenni szokott, a kérdések alaposan megmozgatta a résztvevő csapatok (10!) agytekervényeit. A verseny során a 3-4 fős csapatoknak kellett feleletválasztós kérdésekre helyes választ adniuk. A kérdéseket egy több fős csapat állította össze, és a különböző feladványok szinte minden alapvető témakört érintettek, legyen szó általános műveltségről, történelmi érdekességekről, vagy akár logikai feladványokról. Egy biztos, az egyedi kérdésköröket tartalmazó kvízjátékban a csapatoknak a kreatív gondolkodásra is szükségük volt.

A különböző feladványok szinte minden alapvető témakört érintettek.
Fotó: Önkormányzat

Ahogy azt a szervezők közölték, az eseményen tíz csapat vett részt, mely az eddigiekhez képest abszolút  rekordnak számít! Mint írták, nem is kell ennél jobb visszaigazolás annak, hogy a rendezvény egyre népszerűbb. Az alapi csapatok mellett képviseltette magát Pálfa, Cece, Sárbogárd és Sáregres település is. Az estén az is kiderült, hogy januárban jön a folytatás!

A verseny nagyon szorosan alakult, egy hajszál döntött a dobogósok között. Végül a B-Közép csapat szerezte meg a harmadik, a Nyaktekerési mellfekvenc a második, míg a képzeletbeli dobogó legfelső fokára a Bíborkék hóvirágok állhattak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában