Születésnap

2023.11.06. 15:30

A 90 éves Farkas Károlyt köszöntötték Fehérváron

90. születésnapja alkalmából köszöntötték Farkas Károlyt hétfőn otthonában. Az ünnepeltnek Deák Lajosné önkormányzati képviselő adta át a miniszterelnök gratuláló sorait tartalmazó levelet és a város ajándékát.

Feol.hu

Fotó: Simon Erika / ÖKK

Ahogy azt az ÖKK közleményéből megtudhattuk, Farkas Károly életében a születésnapja, a névnapja és a házassági évfordulója mind-mind egy napra esett. Karcsi bácsi 1933. november 4-én Cserszegtomajon született, majd polgári iskolába Keszthelyre járt, ahol a tanulás mellett egy fúvószenekar tagjaként trombitán játszott. Egykori tanára hívására, 14 évesen érkezett Székesfehérvárra, ahol a Gépipari Technikumban szakmát szerzett, majd Budapesten tanult tovább. A Lentiben határőrként teljesített hároméves katonai szolgálat után szerszámkészítő-idomszerészként helyezkedett el a Vadásztölténygyárban. Rövid idő után munkahelyet váltott, és a Szerszámgépipari Művek Székesfehérvári Köszörűgépgyárában találta meg helyét. Feleségével, Fésüs Margittal 1965 novemberében kötött házasságot. Közösen teremtették meg otthonukat, ahol két fiúgyermeket neveltek fel nagy szeretetben. Műszaki emberként világ életében nagyon szeretett és szeret a mai napig barkácsolni. Udvari kis műhelyében készült cséplőgépmakett kisebb és nagyobb méretben, valamint az egykori alsópáhoki malom emlékét őrzi egy mai napig működő modell. Fiatal korában megtanult a vesszővel is bánni, így rendszeresen készít kosarat, amelyet hasznosít is a háztartásban.

A család, az egészséges életmód, a sok mozgás, a napirend betartása mellett Károly bácsi szerint a hosszú élet titka napi egy deciliter – se több, se kevesebb! – vörösbor elfogyasztása. Mint mesélte, mindennap tesz egy rövidebb-hosszabb sétát a környéken, beszélget ismerősökkel, találkozik a barátaival. Több mint 20 éve, feleség halálát követően, megtanult főzni, sütni. Azóta maga készíti el ebédjét is. Az ízletes ételek közül a család egyik nagy kedvence a húsleves. Hetente kétszer vonatra száll, és vagy a Balaton, vagy a Velencei-tó partján tölt el néhány órát. Nagyon szeret olvasni, tájékozódni a világ, azon belül is a sportvilág eseményeiről. A fehérvári kosárlabda- és focicsapat minden egyes mérkőzését figyelemmel követi, szurkol a győzelemért.

A 90 esztendős ünnepeltet a közösség nevében Deák Lajosné önkormányzati képviselő köszöntötte, átadta a miniszterelnök gratuláló sorait tartalmazó levelet és a város ajándékát számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában